«Pasta» vegană cu fistic de la iPolza

/ Vizionări: 3774

"Pasta" vegană cu fistic de la iPolza

 

Pasta vegană cu fistic de la iPolza

 

Este o reţetă perfectă pentru vară de la iPolza: o pastă obişnuită, care este o mâncare destul de grea pentru o perioadă fierbinte a anului, şi este înlocuită cu un castravete şi un dovlecel. Gustul original al sosului pesto se combină bine cu c alte legume de sezon.

Pentru a pregăti 3-4 porţii aveţi nevoie de:

2 tineri dovlecei

4 castraveţi

Pentru pesto:

1 cană de fistic nesărat

2  legături de coriandru

Suc de lămâie

1 căţel de usturoi (feliat)

1 linguriţă de cardamon tocat

¾  de linguriţă de sare de mare

½ ceaşcă + 5 linguri de ulei de măsline

Procesul de preparare:

Tăiaţi dovlecelul şi castravete, amestecaţi şi puneţi deoparte.

Mărunţiţi fistic într-un blender, adăugaţi coriandru, 1 lingură de suc de lămâie, usturoi, sare şi cardamon. Amestecaţi până se omogenizează. Adăugaţi la masa ½ de ceaşcă de ulei de măsline şi amestecaţi. Puneţi pesto într-un castron şi adăugaţi restul de ¼ ceaşcă de ulei de măsline şi 1 linguriţă de suc de lămâie.

Amestecaţi acest sos cu castraveţi şi dovlecei, garnisiţi cu verdeţuri şi alte legume după dorinţă.

Rezultat:

Astfel de "spaghete" puteţi savura fără remuşcări - mâncarea conţine numai 250-400 de calorii şi minerale:

Vitamina B1 - 20% ,vitamina C - 15%, vitamina PP - 35%, vitamina E - 35%, fier - 70%, vanadiu - 100%, potasiu - 30%, siliciu - 30% , mangan - 50%.

 

 

Sursa: 4vegan.ru