Păstraţi apă!

/ Vizionări: 13044

Protejaţi apa!

 

Protejaţi apa

75% din suprafaţa Pământului sunt acoperite cu apă. 97,5% din toată apa planetei sunt concentrate în oceanele planetei, şi doar 2,5% sunt apă dulce. 70% din toată apă dulce sunt concentrate în gheaţă. Cea mai mare parte din cele 30% de apă dulce este contaminată, şi doar 1% poate fi numit apă pură (circa 0, 007% din apa Terrei sunt potrivite pentru "consumul uman direct, fără purificare anterioară). 70% de apă potabilă sunt utilizate pentru irigaţii, 22% sunt luate de industrie şi doar 0,08% sunt folosite în viaţă de zi cu zi.

 

Protejaţi apa

Apa pe Pământ

Unele fapte:

Uniunea Europeană s-a răzgîndit: apa e bună pentru organismul uman
Uniunea Europeană s-a răzgîndit: apa e bună pentru organismul uman

- În majoritatea ţărilor, la o persoană revin 9,5 litri de apă consumată pe zi (pentru comparaţie, un american mediu statistic consumă zilnic 80-100 de litri de apă).

- 11,3 miliarde de dolari sunt necesare pentru a asigura persoanele ţărilor în curs de dezvoltare din Asia şi Africa, cu apă proaspătă de o calitate acceptabilă şi a  organiza evacuarea apelor uzate.

- 88% din decese, provocate de diaree, sunt cauzate de consumul de apă contaminată (în termeni absoluţi: 1,5 milioane din 1,9 milioane de copii sub vârsta de cinci ani mor în urma consumului apei contaminate). Deci 18% din totalul deceselor la copiii sub vârsta de 5 ani se datoreaza calităţii proaste a apei potabile în uzul casnic (în fiecare zi mor 4000 de copii).

- 35 miliarde de dolari SUA anual sunt cheltuite de locuitorii ţărilor dezvoltate pentru cumpărarea apei îmbuteliate.

- 2,7 tone de plastic se cheltuiesc în fiecare an pentru producţia sticlelor de plastic, în care apoi este imbuteliată apa potabilă. 86% din plastic nimeresc în mediul înconjurător, provocând moartea organismelor vii.

 

 

Sursa