Păstraţi calmul: stresul poate fi transmis ca o răceală

/ Vizionări: 3022
Tag-uri:

Păstraţi calmul: stresul poate fi transmis ca o răceală

 

 Păstraţi calmul: stresul poate fi transmis ca o răceală

 

Parfum din iarbă proaspăt tăiată scapă de stres
Parfum din iarbă proaspăt tăiată scapă de stres

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Hawaii au constatat că stresul poate infecta cei din jur. Deosebit de uşor stresul poate fi "căpătat" sub acelaşi acoperiş, la birou sau acasă.

Este vorba de aşa-numitul "stres pasiv." Dr. Sarah Fikochelli, într-un articol publicat în ziarul La Republica, a declarat că "infecţia" este mai periculoasă pentru femei, deoarece acestea sunt mult mai impresionabile şi gata de compasiune.

Principalul pericol, potrivit medicilor, reprezintă seful emoţionat sau soţul furios. Merită ca femeia să observe anxietatea lor, că la ea începe să crească nivelul de excitare şi de anxietate. Acest lucru se numeşte stres pasiv.

Comportamentul de stres este similar cu boală: purtătorul lui reprezintă "momentul infectat", care loveşte alte persoane, şi deţine stres până când acesta nu va exploda, contaminând cei din jur.

5 moduri de a scăpa de stres

Cît de periculos este stresul?
Cît de periculos este stresul?

Dacă simţiţi că "vă îmbolnăviţi", luaţi măsuri!

 

  1. Yoga ajută să vă relaxaţi şi cu exerciţii regulate ne învaţă să controlăm emoţii şi, prin urmare, nivelul de stres.
  2. Mângâiaţi pisica sau staţi lângă un acvariu cu peşti: animalele elimină stresul mai bine decât antidepresive.
  3. Dacă nu aveţi timp, iar stresul vă învinge, faceţi un ceai. Chinezii sunt convinşi: este imposibil în acelaşi timp să vă inervaţi şi să beaţi o băutură fierbinte.
  4. Îndreptaţi umerii. Spatele drept este un semnal nu numai pentru cei din jur, dar şi pentru sine: "la mine totul este în regulă".
  5. Permiteţi-vă să mâncaţi o ciocolată sau mâncare preferată. În cantităţi rezonabile, alimentele delicioase alunga dispoziţie rea.

 

TEST. Cum îţi poţi afla în 2 secunde nivelul de stres
TEST. Cum îţi poţi afla în 2 secunde nivelul de stres

"Problema principală constă în ceea că, dacă retrăiţi emoţii negative de mai multe ori, ele elimină capacitatea de a rezista şi obligă persoana infectată să perceapă emoţiile străine ca şi cele personale," - spune autorul articolului.

Stresul poate fi infectat nu numai de la şef, dar, de asemenea, de la colegii obosiţi din birou, părinţii şi copiii nemulţumiţi, care, de exemplu, îşi fac griji pentru examene. Stresul celor din jur nu ne strică doar starea de spirit: acesta afectează sistemul nervos, susţine Sarah Fikochelli.

Medicii recomandă: pentru a nu aduce răceala până la dimensiunile epidemiei, păstraţi calmul. Prin acest lucru vă veţi ajuta "bolnavilor din jur" şi personal dvs..

 

 

Sursa: zdr.ru