Patriarhul Chiril a criticat ideea de viaţă de dragul de a posterităţii

/ Vizionări: 4634

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate


Patriarhul Chiril Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii, Kirill a criticat ideea de viaţă de dragul de a posterităţii şi progresul tehnologic, de asteptare pentru credinta in nemurirea sufletului uman.

"Dacă nu credem în nemurirea persoanei umane, foarte mult ceea ce facem, acesta devine lipsit de sens", - a spus patriarhul, vorbind în faţa a mii de tineri audienţă sâmbătă, în Complexul Sportiv Izmailovo.
Potrivit acestuia, au fost deosebit de comun convingerea că trăieşte omul de dragul de a generaţiilor viitoare. "Nemurirea nu este ontologic, ci relativă - nemurirea sub forma unei imagini, valori, transmis generaţiilor viitoare", - a spus patriarhul.

Într-un sens, spune el, este că dreapta, dar în unele - nu. "Ceea ce generaţia actuală este mai valoros decât generarea de Marele Război Patriotic?" - A spus primatelor.

Este, de asemenea critică convingerea că, odată cu apariţia de noi tehnologii şi îmbunătăţirea lui viaţa oamenilor.

"O mare greşeală să credem că materialul şi progresul tehnologic, confort material asigură o calitate adecvată a vieţii" - a spus Patriarhul Chiril.

El a dat un exemplu din personal vieţii sale, constatând că nu a existat mai mult decât fericit atunci când a mers la Volga şi rode 20 de minute la destinaţie, decât acum, când a efectuat pe "chic" Mercedes ", dar pe strazile din Moscova - de-a lungul trafic blocaje de ore.

Un alt exemplu - creşterea producţiei, care întotdeauna necesită resurse, inclusiv de neînlocuit.

"Fiecare producţie este legată de poluarea mediului" - a spus patriarhul. "Şi teoria progresului, şi absorbite viziune asupra lumii ateiste, wallows în schemele de conflict. Dezvoltarea unul, distrugi de altă parte," - a declarat BOR.

Interioară Complexul Sportiv şi la zidurile sale s-au adunat mai mult de 5.000 de reprezentanţi ai organizaţiilor de tineret diferite şi toţi studenţii.


RIA Novosti

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137