Paul McCartney. O jumătate de viață fără carne

/ Vizionări: 4438

Маккартни. Пол жизни без мяса

 

În 1980, la scurt timp înainte de moartea sa, la întrebarea dacă "The Beatles" pot cânta din nou impreună, John Lennon a răspuns, folosind un citat din Evanghelie:

Jackie Chan: un pic pentru sine, iar restul — pentru oameni!
Jackie Chan: un pic pentru sine, iar restul — pentru oameni!

"Ar trebui să împărțim din nou pește și pâine pentru mulțimea?Ar trebui să fim din nou răstigniți? - Nu se poate. Nu se poate face nimic de două ori".

Alimentele întotdeauna într-un mod direct, indirect sau metafizic au jucat un loc important în viața celebrilor Beatles. Merită să ne amintim de grupul The Quarrymen, organizat de Lennon la școala unde el a studiat. Băieții au cântat pentru mâncare; și la un concert prezentat în curtea bisericii pe 6 iulie 1957, de ei s-a apropiat Paul McCartney care avea atunci 15 ani. După amuintirile lui John, "el mirosea a alcool și îi era foame. Așa și ne-am împrietenit". A trecut puțin timp și Paul a adus cu el un prieten Harrison (de asemenea, cred, că flămând), iar grupul a primit un alt nume - The Beatles. Din moment ce vorbim despre Paul McCartney, aș spune că, mâncarea a jucat un rol foarte important în viață lui. Sir Paul este un vegetarian cu o experiență de mai mult de treizeci de ani. Într-o zi în timpul dejunului el s-a uitat afară prin fereastra casei de fermier și a văzut un berbec tânăr păscând pașnic. În acea clipă el mânca un hamburger și dintr-o dată și-a dat seama ce se va întâmpla cu acest miel. De atunci el și prima sa soție, Linda, au devenit ecologiștii înflăcărați și vegetarieni.

De exemplu, muzicianul întotdeauna cerea să se facă pentru discurile sale cele mai subțire plicuri, astfel încât să fie cheltuit cât mai puțin lemn, iar cărțile scrise de soția sa Linda "Despre alimentele negustoase, dar foarte sănătoase", "Gătim la domiciliu" ofereau o serie de rețete simple, preparate pe baza produselor vegetariene.

Ex-preşedinte SUA Bill Clinton a devenit un vegetarian
Ex-preşedinte SUA Bill Clinton a devenit un vegetarian

Conform amintilor lui Paul, a trebuit să renunțe la carne treptat. Dragostea pentru biftecuri și stickuri a fost foarte mare și amintirile despre tinerețea înfometată din Liverpool - puternice. Cuplul a constatat că proteinele necesare pentru organism se conțin nu numai în carne, dar și în boabe de soia. O portie de astfel de boabe cu o felie de pâine prăjită (care reprezintă un mic dejun englez tradițional) conține o cantitate suficientă de calorii. Soția sa Linda a început să gătească pateuri cu branză, paste, cumpăra în supermarket-uri cârnații vegetarieni dreși cu roșii și ouă.

Viitorul "sir" promova în mod activ conceptele sale despre lume, el a înființat o fundație, a organizat concerte caritabile și chiar a început să editeze o revistă în care plasa complet gratuit anunțuri de publicitate privind confecționarea și comercializarea hainelor din piele artificială. S-au întâmplat și cazuri hazlii: o dată în turneu la Tokyo Paul s-a întâlnit cu un grup de hamali și a început să le povestească despre vegetarianism. Hamalii nu au fost de acord cu el și au spus, că consumând alimentele vegetariene, nu vor fi capabili să execute munca fizică grea. Paul a afirmat categoric gândurile sale și a dus hamalii în confuzie. "Gorila este unul dintre cele mai puternice animale, - a spus el, - iar ea, de altfel, mănâncă doar frunzele".

La sfârșitul anilor 80 Paul McCartney chiar și-a bătut joc de lucruri sacre pentru locuitorii SUA, spulberând mitul că americanul adevărat ar trebui să mănânce carne."Este imbecil și amuzant, - a declarat el. – Acest lucru îmi amintește sloganul din anii 60: "Un om frumos are întotdeauna părul scurt". Poate că din acest motiv faimosul englez nu oferă atât de des concerte în SUA? Glumesc, desigur, dar cine știe. Viața lui John Lennon s-a întrerupt tragic anume în această țară  și McCartney a desființat grupul său de succes The Wings și a anulat spectacole, temându-se pentru viața sa.

 

Маккартни. Пол жизни без мяса

În Marea Britanie a apărut motan vegetarian
În Marea Britanie a apărut motan vegetarian

Potrivit lui Paul McCartney: " Dacă iubiți cu adevărat animalele, nu puteți tolera faptul că acestea sunt ucise cu cruzime pentru carnea lor. Devenind un vegetarian, vă veți da seama că acesta nu poate rămâne indiferen la orice vietate. Și viața dvs., poate se va schimba, cum s-a schimbat și a mea". Cuvintele frumoase, pline de sens profund . Dar pentru un motiv oarecare vâd o imagine: ploaia de toamnă obișnuită în Londra, blocaj de trafic. Mașină neagră cu un șofer staționează la semafor. Fereastra de pasageri este întredeschisă. În câteva minute de așteptare în mașina pătrunde mirosul de friptură de la restaurant, care se cuibareste alături. Miros de carne de vită marmorată (grăsimea se găsește între fibre, ceea ce-i dă un aspect de marmură – trad.), rozmarin și usturoi ( poate a gătit Gordon Ramsay? – celebrul bucătar, autorul cărții „Bucătăria Lumii”- trad.) a zbuciumat inima cuiva. A cui ar fi, mă întreb ? Poate a dvs, "sir" Paul ?

 

 

Источник: rollingstone.ru