Pe înregistrările sondelor sovietice de pe Venus au fost găsite obiecte cu «proprietăţi ale fiinţelor vii»

Pe înregistrările sondelor sovietice de pe Venus au fost găsite obiecte cu  

 

Pamantul ar putea deveni o a doua planeta Venus, din cauza schimbarii climei
Pamantul ar putea deveni o a doua planeta Venus, din cauza schimbarii climei

Sondele sovietice au fotografiat în anii 70 şi 80 ai secolului trecut pe suprafața lui Venus o serie de obiecte, care au "proprietăţi ale fiinţelor vii". Despre aceasta relatează lenta.ru cu referire la articolul șefului laboratorului din cadrul Institutului de Cercetări Spaţiale a Academiei de Științe din Rusia, Leonid Ksanfomaliti. Portalul informațional specifică faptul că articolul a fost publicat ca material pentru discuţii.

Potrivit lui L. Ksanfomaliti interesul pentru înregistrările realizate de aparatele din seria "Venera" în secolul trecut a apărut ca urmare a apariţiei mau multor date noi privind exoplanetele cu masa relativ mică.

Seriile de panorame televizate de pe Venus au fost obţinute de aparatele "Venera-9" şi "Venera-10" în 1975, apoi "Venera 13" şi "Venera-14" în 1982. Autorul afirmă că pe aceste panorame au fost identificate obiecte cu dimensiunea de 0,1- 0,5 m, care pe durata filmărilor sufereau modificări. Totodată se remarcă faptul că aceste obiecte nu pot fi explicate prin zgomotul care ar persista. Printre obiectele care au suscitat interesul savantului se află un disc care își modifică forma, o entitate de culoare neagră și un "scorpion".

"Fără a discuta părerile existente despre imposibilitatea vieţii în condiţiile de pe Venus, am înaintat o ipoteză îndrăzneață că caracterele morfologice ne sugerează că unele dintre obiectele observate ar avea proprietăţile fiinţelor vii" - scrie L. Ksanfomaliti. În următoarele lucrări savantul promite să publice rezultatele analizei altor materiale video.

 

 

Sursa: moldovenii.md