Pe Lanzarote au fost găsite ecosisteme noi

/ Vizionări: 4124

На Лансароте обнаружены новые экосистемы 

 

Insula spaniolă La Gomera este recunoscută ca o rezervație a biosferei la nivel mondial
Insula spaniolă La Gomera este recunoscută ca o rezervație a biosferei la nivel mondial

Noi ecosisteme unice, au fost descoperite de biologi pe insula Lanzarote* în El Charco (El Charco). Aceste ecosisteme reprezintă o simbioză de alge și animale. Astfel de ecosisteme apar în lume pentru prima dată. Studiul a fost realizat de o echipă din 12 biologi conduşi de profesorul Bakalyado. Ecosistemele minuscule descoperite sunt o simbioză de alge și animale, printre care: stele de mare, burete de mare, etc. Algele produc oxigenul necesar pentru animale, iar la rîndul lor, se hrănesc cu substanțe ce fac parte din materialul sedimentar, obținut din părțile moarte ale organizmelor lumii subacvatice.

 

*Lanzarote este o insulă care ține de Spania, fiind cea mai estică din Arhipelagul Insulele Canare. Se află la aproximativ 125 km de coasta Africii și la 1.000 km de Peninsula Iberică. Cu o arie de 845,9 km², Lanzarote este cea de-a patra insulă ca suprafață dintre cele șapte insule Canare, după Tenerife, Fuerteventura şi Gran Canaria (trad.).

 

 

Sursa: votpusk.ru

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137