Pe Nistru vor fi identificate ariile de plante şi animale rare

/ Vizionări: 4292

На берегах Днестра выделят места обитания ценных видов растений и животных

 

Ecologiştii de pe ambele maluri ale Nistrului vor efectua cercetări şi vor identifica ariile specifice de răspîndire a speciilor rare de plante şi animale, în conformitate cu metodologia programului Uniunii Europene pentru protecţia mediului „NATURA-2000”. Pentru aceasta, la universitatea din autoproclamata rmn, au avut loc mai multe training-uri de specialitate, comunică MOLDPRES cu referire la surse electronice.

 

Rîul Nistru se află în pericol ecologic
Rîul Nistru se află în pericol ecologic

Experţii şi specialiştii transnistreni s-au familiarizat cu programul „NATURA-2000”, care reuneşte regiuni europene în scopul protejării speciilor de plante şi animale aflate pe cale de dispariţie. Totodată, s-a luat cunoştinţă de metodele de apreciere şi clasificare a ariilor preţioase, din punct de vedere al biodiversităţii. Rezultatele cercetărilor vor sta la baza unui set de recomandări pentru crearea unui regim de protecţie a acestor locuri în regiunea transnistreană.

În cadrul seminarelor, au fost discutate şi aspectele legate de funcţionarea fondului de rezervaţii naturale din Transnistria, precum şi de starea de lucruri la capitolul elaborării cadastrului natural.

Training-urile s-au desfăşurat în cadrul unui proiect pentru susţinerea acţiunilor de gestionare a resurselor acvatice şi biologice ale rîului Nistru. Proiectul este realizat de asociaţia ecologică BIOTICA din Republica Moldova, cu susţinerea financiară a Agenţiei de dezvoltare din Austria. Partenerii transnistreni ai proiectului sînt asociaţia ştiinţifică de producere „Renaştere” şi organizaţiile neguvernamentale „Rodoliubeţ” (satul Parcani) şi „Ecospectr” (oraşul Bender), notează MOLDPRES.

 

 

Sursa: moldovenii.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137