Pedepsele fizice aplicate copiilor îi fac agresivi odată cu înaintarea în vîrstă

/ Vizionări: 3562

Pedepsele fizice aplicate copiilor îi fac agresivi odată cu înaintarea în vîrstă 

 

Bătaia şi pălmuirea, aplicate copiilor, contribuie la dezvoltarea agresivităţii şi a tulburărilor psihice odată cu înaintarea lor în vîrstă, au dedus savanţii canadieni.

Cercetătorii au desfăşurat un studiu timp de 20 de ani şi au depistat că micuţii care au fost agresaţi verbal sau bătuţi în copilărie pentru greşeli, în viitor deveneau agresivi, îndreptîndu-şi întreaga agresivitate împotriva părinţilor, fraţilor, surorilor, colegilor şi partenerilor de viaţă.

În plus, cercetările au arătat că bătaia aplicată copiilor creşte probabilitatea dezvoltării unor tulburări psihice, cum ar fi depresia, informează dailymail.

Totodată, autorii subliniază că, pe parcursul ultimilor 20 de ani, metodele de pedeapsă au evoluat, sancţiunea fizică nefiind considerată cea mai bună modalitate de a educa un copil neascultător.

Experţii Canadian Medical Association susţin că părinţii deseori consideră, eronat, că odraslele lor se poartă urît intenţionat, în timp ce copiii, de cele mai multe ori, fac ceea ce este normal pentru dezvoltarea lor.

 

 

Sursa: noi.md