Peisaje spectaculoase – Nayarit, Mexic

/ Vizionări: 4576

Наярит

 

Situat în partea vestică a Mexicului, acest loc magnific cu dimensiunea de 21.815 km²  este scăldat de apele Oceanului Pacific. De asemenea, din teritoriul Nayarit fac parte și Insulele Marias, Isabel, Tres Marietas  și Farallon la Peña.

Mexicul necunoscut. Partea IV (Video)
Mexicul necunoscut. Partea IV (Video)

Nayarit este considerată pe drept una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță din Mexic, datorită peisajelor impunătoare. Dintre zonele impozante se remarcă  Arhipelagul Islas Marías, situat în Golful Californiei și la o distanță de 110 Km NV de orașul port San Blas. În cuprinsul arhipelagului se întâlnesc insulele San Juanito, Isla Maria, Isla Maria Magdalena și Isla Maria Cleofas.

Poziția insulelor relevă activitățile petrecute în trecutul geologic și evoluția tectonică a Peninsulei Baja, California. Dintre toate insulele, Maria Madre este cea mai mare (numele este sugestiv) și ocupă o suprafață de 142 km². Pe coasta vestică a insulei, roci precum migmatite, granodiorite și ortognaise din Jurasicul mijlociu (160-170 mil.ani) sunt expuse la zi iar în partea central-vestică se află roci ce provin din Cretacic (80-83 mil.ani), în speță roci calcaro-silicioase și roci sedimentare. De asemenea, se mai găsesc roci plutonice și metamorfice (complexul de roci Papelillo), scoțând în evidență o activitate vulcanică destul de intensă.

Наярит

Наярит

 

 În anul 2010, arealele arhipelagului au fost desemnate rezervații ale Biosferei de către Patrimoniul Mondial UNESCO.

Наярит

 

Insula Maria Madre încă găzduiește Închisoarea Federală Islas Maria, așezată aici începând cu anul 1905.

Riviera Nayarit se poate mândri cu faptul că practică ecoturismul, datorită eforturilor statului și a guvernului de a feri zona de industrii private și intervenție antropică excesivă. În acest loc cu peisaje superbe se poate practica surfing, diving, se poate pescui sau se pot admira speciile endemice de păsări și multe alte animale precum lei, pume sau tigrii.

Наярит

 

Sursa