Pentru a ne simţi bine!

/ Vizionări: 2554

 

Для хорошего самочувствия! 

Dulciuri pentru sănătate
Dulciuri pentru sănătate

 

Multe studii arată că cel mai popular motiv pentru înrăutăţirea stării de sănătate și îmbătrânirea prematură este stresul. De exemplu, în Brazilia pana la începutul anilor 1960 de maladii cardiovasculare au suferit în principal bărbații, dar atunci când forţele de muncă au fost completate cu femei, tabloul s-a schimbat: femeile au fost supuse la același stres, au început să fumeze și să se alimenteze cu sandwich-uri ca și bărbații. Ca rezultat, în anii 90 mortalitatea feminină din cauza unui atac de cord a depășit decesele provocate de toate maladiile feminine luate împreună.

 

Stresul poate fi detectat după următoarele simptome:

- Răceli frecvente și dureri de gât

- Somnul agitat

- Dureri frecvente de spate

- Dureri de cap

- Frecvenţa cardiacă

- Probleme dermatologice

- Schimbări bruşte de dispoziție

- Tulburări ale stomacului și ale tractului digestiv.

 

Aveţi o muncă încordată? Multe angajamente? Mediul înconjurător poluat? Acestea sunt principalii factori care duc la stres. Din fericire, există multe moduri de a restaura pacea interioară și a ne proteja împotriva stresului.

1. Râsul este cel mai bun medicament! El stimulează sistemul imunitar, relaxează muşchii.

2. Mai multe mişcări în aer curat, la soare, faceţi aerobică.

3. Învățaţi cum se respiră corect. Atunci când suntem stresaţi, respirăm superficial. Pentru a elibera tensiunea, ar trebui de 10 ori pe minut să facem o respiraţie adâncă. Se recomandă să facem acest exercițiu timp de zece minute, de 2 ori pe zi.

4. Dacă în stradă este mult polen sau aerul este foarte poluat, țineţi ferestrele închise. De asemenea, evitaţi lucrările de grădinărit în timpul înfloririi plantelor.

5. Daca nu fumaţi, evitaţi locurile unde fumatul este permis.

6. Dacă mergeţi cu bicicleta pe un drum aglomerat, folosiți o mască de protecție. Acest pas este deosebit de favorabil pentru cicliștii care suferă de dureri de cap și de iritarea gâtului.

7. Pentru a ne proteja împotriva zgomotului sunt foarte eficiente dopurile de protecţie auditivă. Nu încercați să suprimaţi sunetele neplăcute cu ajutorul player-ilor , pentru că acestea nu protejează organismul de poluare fonică și pot duce la surditate prematură.

8. Aşteptările și întârzierile sunt desigur, principalele surse de stres. Gîndiți-vă traseul din timp şi planificaţi-vă treburile cu cel puțin o săptămână în avans.

9. Comunicați mai mult cu oamenii. În special, este binevenit contactul fizic: dans, arte marţiale, jocuri în aer liber ...

10. Pentru a vă menține starea bună de sănătate ar trebui să luaţi în considerare mai mulți factori. Sănătatea trebuie să fie percepută ca o unitate între trup și suflet.

 

 

Sursa: bon-ideas.com