Pentru deversarea petrolului BP va plăti cea mai mare amendă din istoria SUA

/ Vizionări: 6606

За разлив нефти BP заплатит крупнейший штраф в истории США 

 

Gigantul petrolier British Petroleum și guvernul SUA au convenit în ceea ce priveşte plata pentru deversarea petrolului, care a avut loc în 2010 pe platforma Deepwater Horizon. Penalizarea în valoare de 4,5 miliarde de dolari este cea mai mare amendă penală din istoria Statelor Unite.

 

Compania va plăti 4 miliarde $ pentru a satisface pretențiile Ministerului Justiției și 525 milioane de dolari comisiei pentru hârtii de valoare şi bursei de valori, pentru rapoartele eronate privind gradul de deversare al petrolului.

Doi angajați de rang înalt ai BP, care au fost prezenți în momentul dezastrului pe platformă, au fost acuzaţi de Minister de omor nepremeditat.

BP a recunoscut acuzația privind tăinuirea informațiilor privind impactul real al scurgerii de petrol în faţa Congresului SUA.

Compania, de asemenea, s-a recunoscut vinovată în 11 puncte de acuzaţii, în admiterea neglijenţii criminale care a dus la moartea a 11 persoane.

 

За разлив нефти BP заплатит крупнейший штраф в истории США 

Cum BP  luptă cu deversarea de petrol din Golful Mexic (umor, video)
Cum BP luptă cu deversarea de petrol din Golful Mexic (umor, video)

 

"Au pierit oamenii, angajaţii BP au mințit în fața Congresului și milioane de barili de petrol s-au revărsat în apele golfului. Această sumă incredibil de mare va oferi Coastei Golfului Mexic o parte din mijloacele financiare necesare pentru a restabili regiunea și cum sperăm, vor despăgubi daunele aduse familiilor și întreprinderilor afectate, "- a declarat congresmanul Ed Markey.

O amendă de 4 miliarde de dolari, care va fi plătită timp de cinci ani, include 1,3 miliarde $ stabilite pentru a plăti amenda penală, 2, 4 miliarde de dolari pentru Fundaţia Naţională de protecţie a peştilor și a faunei sălbatice, precum și 350 milioane $ Academiei Naţionale de Ştiinţe.

BP a fost, de asemenea, de acord să ia măsuri pentru a îmbunătăți siguranța lucrărilor de foraj în Golful Mexic: verificări terțe și monitorizare, instruirea cadrelor, controlul echipamentului de foraj și al proceselor preventive (măsurile preventive împotriva scurgerilor de petrol și cimentare). De asemenea, compania a fost de acord cu comunitatea academică și autoritățile de reglementare privind un număr de inițiative pentru dezvoltarea a noi tehnologii legate de siguranța lucrărilor de foraj la adîncime.

Cu toate acestea, este prea devreme de a pune punct. BP a crescut fondul pentru a acoperi toate cheltuielile legate de scurgere pînă la 42 miliarde de dolari.

BP este în aşteptarea altor acuzaţii grave: încălcarea Legii privind apa curată, daunele aduse resurselor naturale, pierderile economice publice și recursuri civile private.

În conformitate cu Legea privind apa curată, amenzile pot fi mărite până la 21 miliarde de dolari, de la 1100 până la 4300 de dolari pentru fiecare baril vărsat. Conform Legii privind restabilirea Coastei Golfului Mexic, 80% din această sumă va merge la "restabilirea și renașterea" resurselor naturale.

Amenzile mai mari sunt impuse în conformitate cu Actul privind poluarea cu petrol - până la 31 de miliarde de dolari pentru despăgubiri.

Ca și în cazul tranșelor anterioare, 14 miliarde $ vor fi cheltuite pentru acţiunile de curăţare și 1miliard $ pentru acțiunile inițiale de restabilire, pagubele suportate de BP au fost calculate ca o deducere fiscală.

Compania a plătit, de asemenea, mai mult de 9 miliarde $ oamenilor, întreprinderilor și instituţiilor de stat afectate.

BP spune că a intrat într-un acord cu autoritățile pentru a preveni orice alte acuzaţii penale din partea statului. Acum, compania intenționează să se concentreze pe protejarea intereselor sale împotriva altor acțiuni civile.

 

Autor: Diana Kern 

 

 

Sursa: facepla.net