Perla neagră va deveni un progres în construcția clădirilor de birou eficiente energetic

/ Vizionări: 3016

«Черная жемчужина» станет прорывом в строительстве энергоэффективных офисных центровLa Bruxelles finisează construcția centrului inovator Perla neagră, Office Center "Black Pearl" , care ar trebui să fie pus în funcțiune un an mai târziu. Această clădire va deveni un punct de reper în dezvoltarea arhitecturii moderne şi în domeniul eficienţei energetice, deoarece în ea vor fi utilizate cele mai inovatoare tehnologii verzi. Creatorilor acestui centru de birouri inovator a rămas doar să comande designul pentru interior şi să efectueze lucrările de finisaj, să conecteze toate comunicările inginereşti.

Dezvoltatorii proiectului Perla Neagră au afirmat în repetate rânduri că această clădire de birouri va servi drept exemplu pentru mulți constructori și arhitecți, care vor crea ceva asemănător  cu miracolul de Bruxelles. O varietate de tehnologii din conceptul " casa inteligentă", aplicate în proiectul Perla neagră vor face clădirea un punct de reper în eficiența energetică şi utilizarea surselor regenerabile de energie.

Fiecare bucăţică din 10 000 de metri pătraţi de suprafaţa totală a centrului de birouri a fost proiectată astfel, încât după punerea în funcțiune a centrului, acesta  să fie capabil să obțină cu ușurință certificatul verde internațional BREEAM, considerat cel mai important din lume.

Pot fi case cu suprafețe mari eficiente energetic?
Pot fi case cu suprafețe mari eficiente energetic?

Acest lucru a permis creatorilor Black Pearl să poziţioneze proiectul ca o clădire pasivă, care datorită utilizării tehnologiei geotermale va fi capabilă să utilizeze doar 20 la suta din energia centralizată consumată pentru nevoile clădirilor tradiționale.

În special tehnologii, prin intermediul cărora vor fi realizate astfel de indicatoare cum sunt geamul triplu termopan, sistemul de colectare a apei pluviale și senzorii de energie solară situaţi pe întregul birou.

Rețineți că în procesul de construcție, dezvoltatorii Black Pearl au examinat  posibilitatea utilizării în centrul de birouri a panourilor bimetalice din cupru-otel de tip sandwich, prezentate doar la începutul acestui an în Los Angeles. Acest produs nou deja a fost numit un progres în conservarea energiei. Dar dezvoltatorii "Black Pearl" au refuzat să-l utilizeze, deoarece pentru a face acest lucru ei ar fi fost nevoiţi să introducă o mulțime de schimbări în proiect.

 

 

Sursa: zeleneet.com


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137