ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Permacultura lui Sepp Holzer: 10 reguli de grădină vie




 

Despre ce este permacultura am vorbit în mod repetat. Astăzi vom completa acest concept și vom prezintă 10 principii de restaurare a peisajului natural oferite de Sepp Holzer, unul dintre cei mai importanți experți contemporani în acest domeniu!

Deci permacultura este un fel de sistem de design, al cărui scop este organizarea spațiului ocupat de oameni, în conformitate cu modelul ecologic sustenabil. Acest termen nu este doar abrevierea sintagmei "dezvoltarea agriculturii sustenabile", el reprezintă și "o cultură pe termen lung", deoarece, în lipsa unei baze agricole, eticii de prelucrare a pământului, o astfel de agricultură nu poate supraviețui pentru mult timp. Permacultura studiază animalele, plantele integrate în mediul de habitat cu clădiri, acareturi și infrastructuri adiacente.

Sepp Holzer a determinat mai multe principii care vă vor permite să organizăm o
"agricultura pe termen lung", în mod cel mai competent și fezabil pentru mediu.

1. În primul rând, la restabilea peisajul natural se prevede amenajarea unui iaz  deschis. Sepp Holzer este de părere că apa există peste tot, chiar și în deșert, trebuie doar să ne învățăm cum s-o găsim.

2 . A doua condiție este de a proteja terenul de vânturarea solului prin crearea gardului viu și crestelor înalte.

3 . Sădiți o varietate de plante ( inclusiv plante otrăvitoare ) și atrageți regnul animalier. Sepp a adus cu sacii pe terenul său furnici forestiere, deoarece le consideră vindecătorii pădurii. Holzer creează, cum spune el, păduri "comestibile",  unde cresc simbiotic pomii și arbuștii fructiferi, conifere,plante ornamentale și specii de arbori foioși. El crede că aceste păduri sunt viitorul planetei.

4 . Cu cât mai mare este terenul, cu atât mai puțin este de lucru. Holzer poate deja să nu facă nimic, iar veniturile la moșiile sale cresc spontan .

5 . "Lucrul minim, efectul maxim".Astăzi moșia sa este un sistem auto-suficient. El trăiește din vânzări de răsaduri, semințe, plante, pești, raci, ciuperci, nuci, pomușoare fructe și legume.

6. Încercați să semănați toate plantele, creându-le condiții apropiate de natură: utilizați stratificarea în congelator sau în zăpadă. Astfel, el a plantat o mulțime de copaci . La el crescut o pădure de cedri (din cedru siberian si alți cedri la care nuci sunt mult mai mari) . El recomandă să plantați puieții în solul sărac, deoarece plantele cultivate în condițiile favorabile, în mediul natural se adaptează mult mai dificil și se îmbolnăvesc.

7 . Nu tăiați pomii fructiferi. Sepp Holzer este de părere că tăierea este o muncă suplimentară, iar lui nu-i place să facă lucrul care poate fi omis. În plus, copacii se obișnuiesc cu această procedură și devin dependenți de intervenția umană, slabi și mai puțin viabili. Tunderea se face numai în cazul îmbolnăvirii unui copac.

8 . Nu udați copacii la transplantare, plantați-le în cel mai sărac sol, fără nici un îngrășământ. Holzer folosește un mod interesant de transplantare a copacilor foioși adulți și arbuștilor: el acoperă rădăcinile cu o pânză și le menține umede pentru a evita uscarea, le lasă în umbra, iar coroana - la soare. Când frunzele vor cădea  - copacul este pregătit pentru plantare. Supraviețuirea - 100 %.
9 . Maximizați capacitatea animalelor în ajutorul treburilor de gospodărie. Holzer folosește capacitatea porcilor de a scotoci pământul pentru a pregăti terenului pentru paturi, împrăștiind în locul potrivit mazăre și porumb.

10 . Nu copiați pe nimeni. Gândiți-vă singuri și observați natura. Motto-ul său:
"Universitatea mea este natura". Întreaga sa experiență este luată din natură . De multe ori el a repetat: " Omul nu poate îmbunătăți ceea ce este perfect, el trebuie doar să învețe să gestioneze cu înțelepciune natura. Și atunci când el are o problemă cu plante, animale, solul, el se pune în starea lor de a fi, și își ascultă sentimentele, dacă se simtă confortabil în acest loc, ce îl deranjează, ce lipsește, ce ar dori să fie.
 

 

Sursa

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 28 mai 2014 11:10
Vizualizări: 11812

Citiţi de asemenea

Ş. A. AmonaşviliMereu am aspirat spre Viitor, fără să mă gândesc la ce îmi va aduce în plus. Înclin mereu către Viitor, ...
151
Tavanul sălii hipostilului din templul Hathor din Dendera, Egipt....
135
La mama mea, după vârsta de 50 de ani, începuseră să îi amorțească uneori degetele de la mâini și picioare. O prietenă, ...
189
Acesta este Lacul Cerkel-Kel din Kabardino-Balkaria. Face parte dintr-un grup de cinci lacuri, în care nimeni nu se scal...
117