Permacultura şi apicultura (Video în rusă)

/ Vizionări: 10610

Permacultura şi apicultura (Video în rusă)

 

Permacultura şi apiculturaOpţiuni pentru a crea un conveier melifer şi tehnologii de cultivare a principalelor culturi melifere.

Permacultura lângă Piter (Video)

În ultimul deceniu, o mare alarmă cauzează analiza datelor privind degradarea progresivă a humusului şi elementelor biophylice principale în conţinutul solului. Nu este nici un secret că randamentele ridicate ale culturilor cerealiere din ultimii ani sunt realizate prin extinderea zonelor cu aburi pure. În unele regiuni, proporţia suprafeţelor cu aburi pure este de 1/3 din terenurile arabile. În pofida producţiei durabile a cerealelor în sistemul cu aburi în agricultură, acesta duce la pierderea fertilităţii solului.

În anii 80, în cadrul cultivării chimice şi tehnogene a culturilor problema creşterii productivităţii şi revenirea substanţelor nutritive în sol se rezolva, în principal, prin creşterea ratelor aplicate de minerale şi, în special, a îngrăşămintelor de azot. Utilizarea intensivă a îngrăşămintelor minerale în multe ţări, inclusiv în Rusia, a dus la creşterea pe scară largă a nitraţilor în producţia agricolă, apele subterane şi în apă potabilă, deoarece  numai aproximativ o jumătate din îngrăşăminte de azot se acumulează în agrobiogen noze, în timp ce 40-50% din azot nimereşte în apele subterane.

În timpul evoluţiei situaţiei economice, atunci când în postura monopolurilor naturale nu sunt prezentaţi producătorii agricoli, s-a ajuns la o altă extremă: o reducere drastică în utilizarea îngrăşămintelor minerale, organice şi a varului.

Prelegere video lui Anatolie Pavlovici Savin, doctor în ştiinţe agricole, şeful departamentului în probleme de polenizare cu albine şi bază meliferă în cadrul Institutului de cercetare ştiinţifică în apicultură.

Sunt examinate pentru agricultori şi apicultori următoarele plante:

1. Trifoi galben dulce

2. Trifoi alb

3. Phacelia tanacetifolia Benth.

4. Galera officinalis L.

5. Echium officinalis L.

6. Lophantus amisatus

7. Ciuboţica-cucului –Oenothera biennis

8. Echinops sphaerocephalus

9. Sylphium perfoliatum

 

 

 

 

 

Sursa: green-dom.info

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137