Pernă — prietena «de ureche».

/ Vizionări: 4406

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

Pernă Pernă - unul dintre elementele principale ale aşternut. Ea susţine un cap de om într-o poziţie confortabilă în timpul de odihnă şi somn.

În primul rând perne au fost descoperite în piramidele egiptene. In Egiptul antic au fost plăci curbate pe suportul şi utilizate numai pentru oameni bogaţi.

În Japonia, până în secolul al XIX-lea au circulat perne din lemn,
dar sunt în mod tradiţional chinez perne realizate din piatră, porţelan sau metal. Ei au fost un stand solid de forma dreptunghiulara.

Pernă Pentru greci, patul era un obiect de cult, au petrecut cea mai mare parte ziua ei. Poate că este motivul pentru care este în această ţară a venit prima perne moi. dimensiunile acestora au fost diferite şi au fost umplute cu păr de animale, iarbă, în jos şi penele de păsări. Coperta a fost făcută din piele sau material textil, şi ar putea să fie sau pătrate formă dreptunghiulară.

Utilizarea perne cele mai populare în ţările arabe. Brodată, împodobită cu ciucuri, franjuri - au fost un semn de prosperitate al proprietarului.

În Europa medievală folosit mici tampoane speciale de sub picioarele voastre. Deoarece podelele din castele au fost piatra, au incalzit picioarele lui, cu o pernă moale şi cald. În plus, perne plasate sub genunchi în timpul rugăciuni lungi. Au fost distribuite perne si calarie - au inmoaie şa.

În Rusia perne fost întotdeauna o parte din zestre. Ţăranii sunt de obicei le umplute cu paie şi păr de cal, în jos şi pene au fost considerate un lux.

În vacanţa de Crăciun în perne au fost puse ramuri de molid. Se credea ca omul care dormea pe această pernă, asiguraţi-vă că să-şi îndeplinească toate dorinţele.

La mijlocul secolului XX, chimişti au sintetizat o fibră artificială. De atunci, s-au perne cu umpluturi sintetice.
Nu cu mult timp în urmă, în Japonia a venit cu perne cu un braţ artificial. Ei au început imediat să se bucure de o mare popularitate. Invenţia este un trunchi artificială şi arme care îmbrăţişează uşor visător. airbag noi creează nu doar un confort emoţional, dar reflectă, de asemenea capul într-o poziţie mai confortabilă, păstrându-l din ambele părţi.

Prin Uliana Volkova
l-navigator.ru