Peste 2600 de specii de plante unice ale Grădinii Botanice riscă să dispară (+Video)

/ Vizionări: 3544

Более 2600 уникальных видов растений Ботанического сада могут исчезнуть (+Видео) 

 

O muncă de peste 60 de ani s-ar putea duce de rîpă într-o singură noapte. Vorbim de colecţia unică de plante tropicale a Grădinii Botanice. De două zile, cazanul care asigura cu energie termică toate serele s-a defectat, iar plantele supravieţuiesc la o temperatură de două ori mai mică decît ar fi necesară, informează trm.md.

 

Angajaţii Grădinii Botanice au improvizat cîteva sobe, dar acestea nu schimbă temperatura decît cu un grad. Disperaţi oamenii spun că n-au mai avut asemenea situaţii.

Conducerea Grădinii Botanice spune că au reparat cazanul acum cîteva zile, dar acesta s-a defectat din nou, de această dată, definitiv. Aşa că ar avea nevoie de unul nou, care costă nici mai mult nici mai puţin 800 de mii de lei.

Cazanul asigura cu căldură şi blocul cu oficii, iar acum nu doar florile îndură frig dar şi angajaţii.

Grădina Botanicii este gestionată de Academia de Ştiinţă. Conducerea de aici însă strînge din umeri şi spune că nu are bani pentru un nou cazan şi nici la ajutorul Guvernului nu speră.

Grădina Botanică din Chişinău numără peste 2600 de specii de plante unice tropicale şi subtropicale cu o vechime de 60 de ani.

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md