Peste 90% din ceaiurile indiene sunt contaminate cu pesticide interzise

/ Vizionări: 2810

индийский чай

 

Organizatia Greenpeace a dat recent publicitatii un raport cu informatii ingrijoratoare privind compozitia ceaiurilor provenite din India.

Şase activiste Greenpeace escaladează cel mai înalt zgîrie-nori din Londra
Şase activiste Greenpeace escaladează cel mai înalt zgîrie-nori din Londra

Potrivit Greenpeace, peste 90% din mostrele de ceaiuri provenite de la 11 branduri contin pesticide peste limita admisa de FDA (Administratia pentru Alimente si Medicamente din Statele Unite), iar aproape 60% din aceste ceaiuri testate au in compozitie mai mult de 10 substante chimice.

Mai mult decat atat, o treime din ceaiurile testate contin DDT (Diclor-Difenil-Tricloretanul), o substanta chimica cu efect cancerigen extrem de periculoasa atat pentru sanatatea omului cat si pentru mediul inconjurator.

Printre substantele gasite in ceaiurile respective se mai numara: monocrotophos (substanta declarata foarte periculoasa de ctre Organizatia Mondiala a Sanatatii, cu efecte grave asupra sistemului nervos), triazophos, tebufenpyrad (o substanta chimica ce nu este inregistrata in sistemul FDA, prin urmare comercializarea acesteia este ilegala – toxica pentru ficat) si neonicotinoid (substanta interzisa recent de catre U.S. Fish si Wildlife Service).

 

Sursa: ecomagazin.ro