Piaţa forţei de muncă verde este în creştere

/ Vizionări: 2714

Piaţa forţei de muncă verde este în creştere

Piaţa forţei de muncă verde este în creştereProfesiile verzi devin tot mai populare. Iubirea de natură nu mai este un hobby. În epoca boom-ului de tehnologii eficiente energetic şi utilizarea sporită a energiei din surse regenerabile devine o perspectivă foarte reală a unei cariere în domeniul protecţiei mediului. Deşi recrutarea pentru bănci şi organizaţii în industriile tradiţionale este încă actuală, creşterea pieţei de muncă verde este într-un ritm mai rapid.

Popularitatea în creştere a eco-turismului
Popularitatea în creştere a eco-turismului

"Determinarea nivelului economiei nete: evaluarea locurilor de muncă naţionale şi regionale verzi" (Sizing the Clean Economy: A National and Regional Green Jobs Assessment) - un raport obiectiv, publicat de Institutul Brooking. El demonstrează: contrar a ceea ce mulţi oameni cred că problemele de mediu nu sunt o povară pentru bugetul federal şi bugetele statelor, şi poate, prin contrast, genera venituri şi crea noi locuri de muncă.

Raportul Brooking arată că fiecare dintre cele mai mari 100 de aglomerări urbane din SUA a fost capabilă de a crea noi locuri de muncă ca urmare a unor iniţiative verzi. Aproape toate aceste locuri de muncă sunt salarizate mai bine, decât salariul mediu în zonele urbane.

De asemenea, raportul arată că afacerile verzi au adăugat 565.337 de noi locuri de muncă în America, între 2003 şi 2010. Cifrele pot părea modeste, dar contextul este mai important. Sectorul a creat locuri de muncă în momentul când economiei SUA găsindu-se într-o situaţie dificilă a pierdut mii de locuri de muncă.

 

Piaţa forţei de muncă verde este în creştere

De la publicarea raportului "Determinarea nivelului economiei nete: evaluarea locurilor de muncă naţionale şi regionale verzi" cu siguranţă este un lucru pozitiv. Politicile publice pentru creşterea ocupării forţei de muncă este deseori bazată pe indicatori probabili, unde locurile de muncă pot fi create şi în ce sectoare. Brookings Institution face anumite ipoteze. Fondurilor de stat, potrivit datelor prezentate în raport, au găsit beneficiile reale în sectorul verde.

 

 

Sursa: facepla.net cu link pe 247wallst.com