Pînă în 2030, India planifică să treacă complet la transportul electric

/ Vizionări: 1574

К 2030 году Индия планирует полностью перейти на электрический транспорт

Guvernul Indiei dorește să treacă toată țara la transportul electric pînă în 2030. Pentru aceasta, autoritățile pregătesc un program, potrivit căruia, cetățenii vor putea lua autocare în credit fără plată inițială și îl vor achita din banii pe care i-ar fi cheltuit pentru benzină.

Turul electric gratuit în Austria
Turul electric gratuit în Austria

India ocupă locul șase în lume după consumul de petrol, iar propria producție acoperă doar o pătrime din necesar. O mare parte din combustibil este importată.

Guvernul elaborează planuri ambițioase de răspîndire a transportului electric, avînd ca bază experiența substituirii lămpilor cu lămpi cu diode. Prețurile ridicate a LED-urilor a fost compensată de subvențiile de stat și sistemul centralizat de distribuție – vînzătorul cu amănuntul nu și-au majorat profiturile în baza lor, iar lămpile puteau fi achitate în rate. Acum se preconizează distribuire ventilatoarelor energoeficiente și a climatizoarelor.

Lipsa energiei electrice rămîne o problemă în multe sate sărace. Potrivit estimărilor guvernului, aproape 50 de milioane de gospodării pînă în prezent nu au acces la electricitate.

Nu este clar dacă hindușii vor trece la motocicletele electrice. Acestea sunt o raritate, deocamdată. Totodată, transportul pe două roți în Asia este cel mai popular mijloc de transport.

Producătorul Reva din India și-a lansat electrocarul REVAi în 26 de țări. Mașina cu trei uși, cu lungimea de 2,6 m, are capacitatea de doi maturi și doi copii. Un automobil nou costă circa $13000.

 

Sursa: econet.ru