Piramida Bali

гарут пирамида

 

Până în prezent încă nu a fost dezvăluit misterul piramidelor antice din Egipt, Mexic, China, iar acum și din Indonezia. Astfel, în orașul Garut de pe insula Java de Vest, pe neașteptate a fost descoperită o piramidă, dimensiunile căreia încă nu sunt definitiv determinate, dar cercetătorii presupun ca aceasta ar fi cea mai mare piramidă cunoscută în lume. Din moment ce se presupune că are o înălțime de 200 de metri, este cu mult mai înaltă decât cea mai mare piramidă din Giza (Gizeh).

A fost identificat locul de unde a început viața pe Pămînt (Video)
A fost identificat locul de unde a început viața pe Pămînt (Video)

Piramida Bali a fost descoperită, accidental, în timpul desfășurării lucrărilor geodezice în această regiune. Topografilor i-a atras atenția momentul că muntele din zonă are o formă piramidală dreaptă. Ceea ce nu este obișnuit și natural pentru majoritatea formațiunilor montane  din lume. Astfel cercetătorii germani au efectuat un studiu de topografie în apropierea presupusei piramide și o analiză comparată a straturilor geologice ale piramidei. S-a dovedit că formațiunea, care până de curând se considera naturală, și pe pantele căreia localnicii își făceau grădini, are o compoziție eterogenă a solului. Astfel, straturile superioare sunt datate cu 6000 î.Hr., dar stratul dens inferior are o vârstă egală cu 7.500 î.Hr. Din aceasta rezultă că formarea nu este naturală ci făcută de mâna omului. Această opinie a fost confirmată și de profesorul societății est-germane Bonattsa, care presupune că piramida a fost creată de om cu 10 000 ani î.Hr.

În caz dacă se confirmă valabilitatea teoriilor propuse despre piramida aceasta cu 12 000 ani de istorie, regiune nu va rămâne una agricolă, ci va deveni o Mecca pentru turiști.