Plajele din Fukushima au fost deschise pentru prima oară de la catastrofa nucleară din martie 2011

/ Vizionări: 2594

Пляж Фукусимы впервые открыт после аварии на АЭС 

 

Plajele din Fukushima au fost deschise pentru prima oară de la catastrofa de la centrala nuclearo-electrică de anul trecut.

 

În Fukushima se construiește uzina care va produce petrol din alge
În Fukushima se construiește uzina care va produce petrol din alge

Autorităţile din această provincie au luat decizia deschiderii plajelor cu ocazia Zilei Mării, care se sărbătoreşte, astăzi, în Japonia, transmite RSN. Conform ultimelor măsurători, în apa mării nu au fost descoperiţi radionuclizi, iar nivelul de radioactivitate în aer se încadrează în valorile normale.

Amintim că toate plajele din zona Fukushima, precum şi bazinele în aer liber au fost închise din cauza scurgerilor radioactive de la centrala nucleară Fukushima-1 în apa mării şi în atmosferă.

La 13 iulie, Guvernul nipon a adoptat un plan de refacere a zonei Fukushima, puternic afectată de catastrofa nucleară din 2011. Potrivit acestuia, în provincia Fukushima nu vor mai exista centrale nuclearo-electrice, acestea urmînd să fie înlocuite cu surse regenerabile de energie, solară şi eoliană.

 

 

Sursa: noi.md

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137