Planetariul verde în Montreal

/ Vizionări: 2750

Planetariul verde în Montreal 

 

Montreal va interzice pungile din plastic începând cu 2018
Montreal va interzice pungile din plastic începând cu 2018

În Montreal, Canada, se înalţă ultimul obiect în cadrul unui proiect ambiţios "Spaţiul pentru viaţă". Deja sunt finisate Casa Bio, Grădina Botanică şi Insectarium. În prezent compania Rio Tinto Alcan construieşte Planetariul, care va fi certificat după standardul LEED Platinum - cel mai strict standard în construcţii verzi. Planetariul se va deschide peste un an, în primăvara 2013. Arhitecţii au trebuit să rezolve o problemă complexă: să plaseze noua clădire cu o arhitectură originală într-un complex al caselor deja existente.

 

Proiectul aplică strict principiile de conservare şi de reutilizare a resurselor la fiecare etapă de construcţie. Toate comunicaţiile şi echipamentele : ţevile, instalaţiile sanitare, etc. vor fi fabricate din materialele reciclate sau locale. Sunt utilizate pe scară largă lumina naturală, ventilaţia, sistemele de curăţare şi de reutilizare a apei.

Un element-cheie va fi un acoperiş verde cu sistemului de absorbţie al apei şi a căldurii. Ca material izolator vor fi folosite produse de reciclare. Încălzirea clădirii va fi asigurată de sursele geotermale, asigurarea cu energie - de la celulele fotovoltaice instalate pe acoperiş. În jurul clădirii vor fi organizate peluze şi locuri de parcare pentru biciclişti.

 

Autor: Natalia Şaforostova  

 

 

Sursa: thegreenville.ru