PlanetSolar a creat cel mai mare catamaran solar

/ Vizionări: 3190

Catamaranul Tûranor a fost inventat şi proiectat de echipa elvețiană-franceză PlanetSolar condusă de inginerul Rafael Domyan. Energie pentru mişcare oferă 537 de metri pătrați de panouri solare, care acoperă întreaga carcasă a navei de o lungime de 31 de metri. În ziua însorită panourile solare generează 93,5 kW acumulaţi în baterii litiu-ion, care pun în mişcare cele două motoare electrice. Acest lucru e suficient pentru ca o navă de 60 de tone și o înălțime de 6 metri ar putea atinge o viteză de până la 24 km pe oră. Capacitatea bateriei este suficientă pentru ca catamaranul să se deplaseze timp trei zile în vreme noroasă.

 

PlanetSolar создал самый большой «солнечный катамаран»

PlanetSolar

 

Nava a fost lansată la 27 septembrie 2010 și de atunci a stabilit mai multe recorduri mondiale. În special, Tûranor a reușit să devină prima navă care a înconjurat globul pe energie solară. Ea este de asemenea cea mai mare navă pe energie solară pregătită pentru exploatarea comercială - 60 de persoane pot călători confortabil pe ea la orice distanță. Dacă scopul călătoriei este mica plimbare și nu sunt necesare spații de dormit, în acest caz Tûranor poate găzdui 200 de persoane.

 

PlanetSolar создал самый большой «солнечный катамаран»

 

 

Sursa: zhelezyaka.com

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137