ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Plante și frunze de copaci pentru ceai




 

Ierburile pentru ceai sunt plăcute la gust după infuzare. De la o plantă pot fi folosite frunze, ramuri, muguri, flori și la unele specii - rădăcini.

Unele plante dezvăluie gustul lor numai la fermentare, sub forma uscată sau proaspătă, ele au un gust palid de ierburi, cum sunt frunzele de căpșuni și fragi. Sau gustul lor este slab fără fermentare, cum ar fi frunzele de arțar.

Astfel de plante, precum Epilobium, pot fi fermentate, infuzate uscate frunzele superioare și flori. La fermentare gustul devine mai bogat, cu note de cafea sau cicoare. Epilobium fermentat are unul dintre cele mai săturate gusturi. După densitate el poate fi comparat cu decoct din coaja de stejar sau din conuri de anin, care sunt consumate ca un remediu.

O aromă și un gust foarte specific are taula. Însă ea este atât de aromată că nu fiecare poate bea ceaiul numai din frunze și florile sale, pentru că gustul său este chiar estrem de dulce. Dar ea este foarte bună ca un supliment la alte ierburi, adăugând o aromă de miere.

Frunzele de cireș sunt bune ca un ceai aparte și cu aditivi. Ele au un gust dulce, ușor astringent. Dar dacă le veți folosi fără alte plante, ele au un gust specific de iarbă, care nu este pe placul tuturor. Prin urmare, frunzele de cireș pot fi  combinate cu frunzele de stejar, arțar.

Coacăza, menta, roinița, salvia, zmeura, mușețel sunt reginele ceaiurilor de plante după gust, vitamine, beneficii și aromă. Aceste plante pot fi băute proaspete, uscate și fermentate.

Din plantele sălbatice principalele plante de ceai sunt afine, iarba-neagră și merișoare. Din afine și iarba-neagră putem obține ceaiuri dulci și aromate. Merișoarele oferă infuziei de ceai un gust un pic acru. Iar merișoarele medicinale au un gust acru amar, poate că din această cauză ele sunt colectate împreună cu coacăzul de munte, care este din aceeași familie de plante, însă oferă ceaiului un gust amar.

Dacă doriți să gătiți un ceai delicios și util din ierburi, trebuie să-l colectați cu mâinile proprii. Sau să cumpărați sau să primiți în dar de la oamenii buni care tratează ierburile cu grijă și dragoste ca pe frații/surorile noștri mai mici.

Când colectăm iarba este important să n-o ofensăm, să vorbim cu ea, să cerem să ne împărtășească frunze un pic și nu-l smulgem planta cu tot cu rădăcină. Când ne ducem să  colectăm plante în câmp sau în pădure, ar trebui să salutăm spiritele locul și să cerem permisiunea de a colecta. Cât spiritelor de pădure /câmp, atât și plantelor le place mângâierea. Iarba și copacii pot fi mângâiate, putem le cânta cântece și rugăciuni. Și atât de bucuros este sufletul în această comunicare că plantele răspunde cu entuziasm. Ei bine când există un loc în care plantele și spiritele cunosc colectorii și se bucură la vederea lor.

Lista plantelor de ceai (frunze, flori)

1. Epilobium
2. Taula
3. Coacăză
4. Zmeură
5. Afine
6. Merișoare
7. Menta
8. Roiniță
9. Nepetă
10. Urzica-mică
11. Tei
12. Cireș
13. Fragi (căpșuni)
14. Stejar
15. Arțar
16. Mure
17. Măceși
18. Salvie
19. Pojarniță
20. Urzică
21. Cimbru
22. Mușețel
23. Trifoi
24. Bergenia
25. Schisándra
26. Jasomie
27. Isop
28. Oregano
29. Lavandă
30. Păr
31. Iarba neagră
32. Dracocéphalum
33. Foeniculum
34. Tarhon

Чайные травы

Чайные травы

Чайные травы

Чайные травы

Чайные травы

Чайные травы

 

 

ABONAȚI-VĂ
Miercuri, 02 iulie 2014 10:57
Vizualizări: 9486

Citiţi de asemenea

Complexul megalitic misterios este situat la 700 de metri la nord de satul Anastasievka. Este un tumul cu o înălțime de ...
125
Rețetă simplă și eficientă pentru însănătoșire. Nu creează dependență și curăță eficient mucoasa plămânilor.Beneficiul...
164
Valea râului Hunza (la granița dintre India și Pakistan) este numită "oaza tinereții". Durata de viață a locuitorilor ac...
151
Îmi place foarte mult să încălzesc sauna! Intru în camera cu aburi, stau pe verandă, beau ceai. Dacă merg la saună, rămâ...
167