Plastic ucide 1.5 milioane creaturile marine în fiecare an

/ Vizionări: 4364

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

O cantitate mare de deşeuri din plastic sunt concentrate în oceane. Potrivit ONU pentru fiecare 2,5 km 2 suprafaţa oceanelor avea 48 de mii de produse din plastic. Această sumă a cauzelor de deces din plastic numeroase de păsări, broaşte ţestoase, peşti, mamifere marine şi alte organisme.

Pentru prima dată, comunitatea ştiinţifică şi-a exprimat profunda îngrijorare faţă de poluare a apei oceanelor cu deşeurile din plastic 6 ani în urmă, când coasta Normandia (Franţa), a fost găsit de balene Minke mort (Balaenoptera acutorostrata) de la 224 kg de pungi de plastic în stomac.

plastic mici particule sunt formate ca urmare a distrugerii produse de plastic, au devenit furaje pentru multe organisme vii. Potrivit unor particule de plastic poate persista în tractul gastro-intestinal de animale pentru până la 15 luni, ceea ce face dificilă pentru absorbţia de nutrienţi de celule de stomac şi intestine, precum şi intoxicaţia cauzează. Mai mult decât atât particule din plastic sunt incluse în mai multe lanţuri alimentare şi chiar apar pe masa noastră.

Sursă