Plecăm de pe Terra? Al doilea Pămînt chiar există (+Video)

/ Vizionări: 4358
Tag-uri: ,

Plecăm de pe Terra? Al doilea Pămînt chiar există (+Video)

Plecăm de pe Terra? Al doilea Pămînt chiar există (+Video)Astronomii confirmă faptul că al doilea Pămînt chiar există. Această planetă orbitează o stea care nu diferă prea mult de Soarele nostru.

Ea se află într-o zonă prielnică pentru viaţă și se numește Kepler 22-b, relatează BBC. Planeta se află la distanța de 600 de ani-lumină față de noi și este de 2,4 ori mai mare decît Terra. Temperatura pe această planetă este favorabilă pentru viaţă, consituie aproximativ 22 de grade Celsius.

Este prima planetă asemănătoare cu a noastră, a cărei existență este confirmată. Specialiștii nu știu încă dacă ea este alcătuită în mare parte din piatră, gaz sau lichid. La o intîlnire de profil organizată recent, echipa de specialiști a avansat un numar de 1.094 de noi planete candidate la titul de planetă prielnică pentru viaţă.

Pînă acum există aproximativ 48 de planete care se află în zona favorabilă pentru viaţă.

Kepler 22-b se află la o distanță cu 15% mai mică față de steaua ei decît distanța dintre Pămînt și Soare. Un an acolo are doar 290 de zile, lumina primită de planetă fiind cu 25% mai mică decît cea primită de planeta noastră.

 

 

 

 

Sursa: moldovenii.md