Plimbarea îmbunătăţeşte starea de sănătate a pacienţilor cu artrită

/ Vizionări: 3548

Plimbarea îmbunătăţeşte starea de sănătate a pacienţilor cu artrită

 

Plimbarea îmbunătăţeşte starea de sănătate a pacienţilor cu artrităStudiile efectuate de medici australieni au descoperit că pacienţii cu artrită care au făcut, cel puţin două plimbări a 1500 de paşi de cel puţin trei zile pe săptămînă, a avut loc o îmbunătăţire generală a sănătăţii fizice şi reducerea durerii.

Conducătorul cercetării, Dr. Christian Hish de la Universitatea din Queensland, Australia. În cadrul experimentului, au participat 36 de subiecţi, pacienţii cu osteoartrita, a caror vîrsta a variat de la 42 la 73 de ani. Pe parcursul a şase săptămâni lor li s-au dat suplimente care conţin sulfatul de glucozamină, şi apoi timp de douăsprezece săptămâni mergeau pe jos conform unui program special, care a inclus instruire privind mersul pe jos, pedometru, precum şi foi de raportare şi un plan de lucru pentru fiecare săptămână. Subiecţii au fost împărtiţi în două grupe. Primul grup a inclus 17 persoane care s-au angajat în mers pentru cinci zile pe săptămână, 19 persoane mergeau trei zile pe săptămână.

La sfârşitul studiului, cercetătorii au descoperit că îmbunătăţiri de sănătate au fost observate în ambele grupuri, mai mult decît atît - acei care s-au angajat în mers pe cinci zile pe săptămână, îmbunătăţirile au fost la acelaşi nivel ca la subiecţii din al doilea grup.

 

 

Sursa: zdorovo.ua cu link pe "Medizvestia" (rus. „Медизвестия”)