Plimbatul câinelui este mai benefic decât participarea la jocuri de sport

/ Vizionări: 2670

Plimbatul câinelui este mai benefic decât participarea la jocuri de sport

 

Plimbatul câinelui este mai benefic decât participarea la jocuri de sportUn nou studiu realizat de Universitatea din Michigan, susţine că proprietarii câinilor care merg regulat la plombare cu ei, cu 34% mai bine reuşesc testele pentru activitatea fizică.

Cercetătorul Matthew Reeves spune că mersul pe jos este pentru oameni forma cea mai accesibilă de activitate fizică, de aceea cercetătorii au vrut să ştie dacă este posibil de a înlocui plimbarea cu câinele cu o altă activitate fizică.

În cadrul studiului, Reeves şi echipa sa au constatat că mersul pe jos cu câinele afectează nu numai suma mersului pe jos, dar, de asemenea, şi activitatea fizică a proprietarilor de câini, în general. Studiul a constatat că persoanele care merg cu câinii lor la plimbare, merg aproximativ cu o oră pe săptămână mai mult, decât oamenii, plimbîndu-se fără un câine.

Cercetătorii au analizat activitatea fizică a persoanei în timpul participării la activităţi sportive, activităţi recreative, cum ar fi mersul pe jos, dansul şi grădinăritul. Pentru un impact sensibil al acestor intervenţii asupra sănătăţii, sunt necesari cel puţin 150 de minute pe săptămînă de astfel de activităţi.

S-a constatat că proprietarii câinilor obţin rezultate mai bune prin plimbări în comun, precum şi primesc un efect pozitiv asupra calităţii vieţii lor.

 

Pe baza materialelor ScienceDaily

Sursa: zdorovo.ua