Poligonul de deșeuri de la Tînțăreni și-a reluat activitatea după șase ani

/ Vizionări: 904

Полигон в Цынцаренах возобновил деятельность спустя шесть лет (ВИДЕО)

Proiectul de decizie privind depozitarea deșeurilor solide la Tînțăreni a fost susținută de majoritatea consilierilor municipali.

Alocarea din bugetului municipal a 39,3 milioane de lei pentru redeschiderea și funcționarea Poligonului de deșeuri de la Țînțăreni este prevăzută în proiectul de decizie al Primăriei. La această hotărîre au ajuns consilierii municipali după ce asupra rezoluției acestei variante de soluționare a „problemei gunoiului“ au insistat atît fracțiunea Partidului Comuniștilor și ai acelora din afara partidelor, cît și cea a Partidului Socialist (PSRM), relatează NOI.md.

Chirtoca a anunțat una dintre infracțiunile comise de Primărie
Chirtoca a anunțat una dintre infracțiunile comise de Primărie

Chirtoca: De ce proiectul nostru de decizie încă nu a fost semnat de secretarul CMC? (VIDEO)

Proiectul de decizie privind depozitarea deșeurilor la Țînțîreni prevede alocarea din trezoreria municipală a 17,3 milioane de lei pentru achiziționarea utilajelor de întreținere a Poligonului de deșeuri, 12 milioane de lei pentru restaurarea barajului și 10 milioane de lei - pentru dezvoltarea infrastructurii în cea mai apropiată comună. După efectuarea lucrărilor de restaurare, reieșind din baza calculelor autorilor proiectului de decizie, va fi posibilă stocarea de trei ori mai multor deșeuri solide, în comparație cu mina „Purcel“ din comuna Bubuieci, unde sînt depozitate pînă ce deșeurile solide transportate din Chișinău.

 

Sursa: noi.md