Polonia incepe exploatarea gazelor de sist

/ Vizionări: 3150

Польша приступила к добыче сланцевого газаPolonia va incepe, din 2014, exploatarea comerciala a gazelor de sist, a anuntat astazi ministrul adjunct al mediului, Piotr Wozniak, anunta  romandie.com.

Dupa rezultatele pe care le-am vazut, prima exploatare comerciala a gazelor de sist va incepe in Polonia anul viitor”, a declarat Piotr Wozniak, dupa publicarea de catre San Leon Energy, societate cotata la Bursa din Londra, a primelor rezultate ale unor forari efectuate in nordul Poloniei.

Nerabdatoare sa-si obtina independenta energetica, Polonia mizeaza pe gazele de sist ale caror rezerve sunt estimate la aproximativ 2.000 miliarde metri cubi. Guvernul polonez intentioneaza sa investeasca 12,5 miliarde euro, pana in 2020, in exploatarea acestor resurse.

Polonia, care are o populatie de 38 milioane de locuitori, consuma, in prezent, 14 miliarde de metri cubi de gaze pe an, din care doua treimi sunt importate din Rusia.

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137