Poveşti de Geopolitică

/ Vizionări: 3892

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

natură În această lume nimic nu este a noastra.
Noi nu am aduce lumea
şi nu a lua away cu ei:
din cenusa lăsate în praf de plecare.
Putem doar uşor schimba lumea
dar ce înseamnă acest lucru acum
şi poate conduce în viitor?

Populaţia Pământului în ultimii 15 ani a crescut de la fel de mult pe cât de mult a crescut Bole mult de 4500 de ani de construirea piramidei lui Keops, înainte de războaiele napoleoniene şi în anul 2000 a ajuns la 6 miliarde de oameni. Acum, populaţia este în creştere anual de 90 milioane de oameni. Acest proces nu poate fi continuă, prăbuşirea este inevitabilă, un exemplu trist - Insula Paştelui. Întrebarea este doar un singur lucru: atunci când?

Prima analiză cuprinzătoare a civilizaţiei tehnice au fost realizate de membri ai Clubului de la Roma, autorităţile în diferite domenii de ştiinţă, tehnologie şi economie. În final lucrarea sa "Limitele de creştere" în 1972, au prezentat rezultatele tendinţelor de modelare, direct şi indirect legate de utilizarea necontrolată a resursele Pamantului. Principalele concluzii au fost că, în temeiul curente în timp ce ritmul de dezvoltare,-resurse regenerabile care nu au fost epuizate, după aproximativ 100 de ani, şi apoi va veni proces ireversibil de dezintegrare economice sistemului mondial, şi că încercările de orice soluţii privat la problema nu poate fi de succes.

Doua cauza de deces a sistemului poate fi o încălcare a Pamantului. Rezultatul va fi acelaşi, indiferent de ce condiţii sunt îndeplinite înainte de: epuizarea resurselor sau distrugere a habitatului. În ultimii 30 de ani, proiecţiile Clubului de la Roma nu au fost respinse, cu o singură excepţie: autorii studiului au fost greşit în evaluările lor de rata a resurselor. De fapt, la datele specificate, procesul de colaps va avea loc de 30-40 de ani mai devreme decât se anticipase.

Tabelul de mai jos afişează unele dintre strategic important pentru resursele tehnice ale civilizaţiei. Ultima coloană arată data de epuizare cu descoperirea de noi zăcăminte.
Resursă Liniară de creştere

(Ani) De creştere exponenţială

(Ani) De creştere exponenţială

şi 5-ori

Înălţimea (ani) Aluminiu 100 31 55 Chrome 420 95 154 Cărbune 2300 111 150 Cobalt 110 60 148 Cupru 36 21 48 Aur 11 9 29 De fier 240 93 173 Plumb 26 21 64 Mangan 97 46 94 Mercur 13 13 41 Molibden 79 34 65 Gaz natural 38 22 49 Nichel 150 53 96 Ulei 31 20 50 Platină 130 47 85 De argint 16 13 42 Staniu 17 15 61 Tungsten 40 28 72 Zinc 23 18 50Pe lângă partea tehnică a lucrurilor este luată în considerare şi aspecte mai puţin nu e important - alimente şi apă. Concluzii şi acolo neushetelny

În 1960, cu o populaţie de 3 miliarde de oameni, la stânga 1,5 miliarde de hectare de teren arabil. pe cap de locuitor din lume, a reprezentat timp de 0,5 hectare pe care a fost acceptată de mijloacele de existenţă ale normelor acceptate în Statele Unite şi în Europa. Până în 2000, din cauza creşterea rapidă a populaţiei (6 miliarde de euro), pentru fiecare fItel a fost pe 0.27 ha, adică aproape 2 ori mai mică decât cea impusă de normele de ţările dezvoltate. Cantitatea de teren arabil de pe Pamant acum se ridică la 1.4 miliarde de hectare, şi nu există tendinţa de a creşte suprafaţa podelei utilizabil.

În ritmul actual de creştere a populaţiei ar trebui să crească suprafaţa de teren arabil de 15 milioane de hectare pe an, dar în realitate este pierderea anuală de peste 10 milioane de hectare, în formă de teren epuizate sau deteriorate de om fostă fertile. Compensaţii pentru pierderi prin zone de pădure, este imposibil, deoarece în mod indirect, printr-un lanţ complex ecologic, duce la degradarea rapidă a nu numai teren arabil, şi a pădurilor. În Asia, pentru agricultura foloseşte 80% din terenurile adecvate pentru cultivare. Distrugerea pădurilor în regiunile ecuatoriale şi în zonele temperate de 70-80% ca urmare a extinderii terenurilor arabile. Un astfel de nivel mondial "rezervă" nu este mai mult de 500 milioane de hectare. Dar aceasta duce la dezastru

Pierderea de pădurile vor fi însoţite de incendii extinse, insecte şi furtuni. Din cauza eliberarea rapidă a sute de miliarde de tone de dioxid de carbon schimbărilor climatice va fi o avalansa. Previziuni, luând în considerare dublarea de dioxid de carbon atmosferic şi alte gaze care produc efectul de seră, arată că după 30-50 ani distanţă de 40 - 90% păduri de Nord, ca urmare a schimbărilor climatice abrupte.

Pe potenţialul pădurilor în impactul asupra climei pot fi judecate de la următoarele date: atmosfera conţine 750 miliarde de tone de CO2; pădurile sunt concentrate 2,000 miliarde de tone de carbon, inclusiv 500 miliarde de tone de arbori şi arbuşti şi 1500 de miliarde de tone . în turbă, sol şi litieră de pădure. Acest lucru este cu adevărat o vreme bucatarie, care, după intervenţie umană, poate fi gătit antena complet necomestibilă.

Existenţa omenirii depinde în parte de simţul comun şi complet - de la un strat subţire de sol fertil (o medie de aproximativ 30 cm), dar peste 75% din recolta este asigurată prin utilizarea îngrăşămintelor artificiale, irigaţii, pesticide si erbicide. - Şi care necesită de petrol şi gaze

De 150 de ani, omenirea a reuşit să-şi petreacă 65% din rezervele mondiale de petrol. În fiecare zi, lumea consumă ulei este de aproape 5 ori mai mult decât în măsură să-l găsiţi în domenii noi. ulei de Golful Persic este, probabil, ultima mare rezervă a acestui tip de combustibil. Din 2005-2010, se aşteaptă o diminuare ireversibile în producţia mondială a petrolului. Prezenţa vârf de producţie este determinată de costul energiei "de producţie. Dacă de căutare şi regăsire a combustibilului uzat la fel de mult de energie deoarece conţine combustibil extrase, proces în continuare lipsite de sens.

Data critic este producerea de gaze va veni mai târziu decât pentru petrol, dar diferenţa de 10-15 ani pentru criza de energie nu este esenţială.

Numai 1% din energia conţinută în benzină, iese să ia conducătorului auto. Aproximativ 15% este cheltuit pe circulaţia auto. Restul se pierde în motor, cutia de viteze şi merge pentru a depăşi rezistenţa la vânt. Cine este într-adevăr îi pasă? Donald Hodel, un fost aghiotant Reagan pentru energie, a declarat: "Noi, ca nebuni, se îndreaptă spre catastrofă.

Aceasta este o expresie poetică este foarte realist, având în vedere că în Arabia Saudită şi prevede fiecare zi 5600 de barili de petrol, dar în SUA - numai 11.3 pe baril. În 1996 a fost prezis venit exact adevărat salt în preţuri mondiale de petrol în 2000, atunci este susţinut în continuare că o creştere de preţ va deveni un fenomen permanent.

Până în 2010, ţările musulmane va controla aproape 100% din exporturile mondiale de petrol. De producţia de ulei de timp în 19 ţări musulmane va depăşi producţia totală de 181 de ţări non-musulmane. Acest lucru ar putea fi cheia pentru războiul din Irak? Şi poate în 2010 o prezenţă militară de americani în Arabia Saudită poate fi sub nici o formă pasivă.

Dar, înapoi la pâinea noastră de zi cu zi:

MijlocIrova producţia de cereale 1950 - 2000 a scăzut cu 2 ori. Tendinţă şi rata rămân aceleaşi. Astăzi, doar 2 din 183 de ţări sunt principalii exportatori de cereale.

Nici o poziţie mai bună şi rezervoare de apă - Astazi, 2 miliarde de oameni din 80 de ţări trăiesc în condiţii de oferta limitata de apă potabilă. În 9 ţări, consumul de apă depăşeşte rata de recurenţă. În ultimii 150 de ani, numărul de apă potabilă pe persoană a scăzut de 4 ori. Până în 2000, 6 / 7 din ţările est-africane şi toate cele cinci ţări de pe coasta de sud a Mării Mediterane sunt scurte de apă proaspătă. De deficitul de apă 2025 se va confrunta cu 48 de ţări cu o populaţie totală de 3 miliarde de oameni. În 25 de ani va fi pierdut 30% în 50 de ani - jumătate din terenurile irigate. În acelaşi timp, poluarea râurilor şi ape curgătoare.

SUMAR: prăbuşirea economiei este de aşteptat în jurul anului 2030.

Omenirea are o şansă pentru o extindere a existenţei sale, dacă este posibil, timp de 2-3 decenii pentru a reduce populaţia la 2 miliarde de oameni, să nu depăşească capacitatea de încărcare a habitatului. Este încă posibil să se stabilizeze mediul natural şi pentru a evita efecte ireversibile de supraîncărcare şi conflictele ulterioare la nivel mondial. La urma urmei, pentru a asigura condiţii normale pentru persoanele care locuiesc nevoie de doua planeta Pamant suplimentare. După trei-patru decenii, s-ar lua 5 din aceste planete. Cine suntem noi pentru a da? Omenirea are foarte putin timp pentru a lua decizii pentru a se salva, ca specie. Acum, pe care le deţine un examen pentru prezenţa de bun-simţ.

PUNCTUL DE pesimişti vedere:

Orice incendiu se termină. Puteţi plăti fie, sau să dea el însuşi, până când el a ars toate incendiu disponibile.

O criza de energie la nivel global va provoca o reactie in lant de distrugere. Primul care a apărut ultima mor: industria aerospaţială, de tehnologie a informaţiei. Multiple majorarea preturilor la combustibil de opriri privat în primul rând, apoi municipale de transport. Sute de milioane de masini junk deveni inutil. A scăzut brusc, şi se va opri circulaţia transportului internaţional de toate tipurile: marin, feroviar, rutier, fluvial, aerian. Ultimele rezerve vor fi alocate, în timpul al doilea război mondial, la dispoziţia militare şi de poliţie.

cheiloschizis sindicatele membre şi aproape toate statele moderne. În trecut, va pleca de comerţ internaţional, de afaceri şi turismul, transportul unei sume colosale de marfă. Stop minerit şi în industria metalurgică. distrugere în masă Start a oraşelor: oamenii vor fi nevoiţi să părăsească terenul, pentru a reveni la locul de muncă nefamiliare, neobişnuite şi greu pe teren. Migraţia, atât interne, cât şi externe, va acoperi întreaga lume: la nivel naţional şi limitele de stat pierde semnificaţia lor.

Este cu adevărat o mare mişcare de popoare din zonele mai sărace către ţări mai bogate, ultima din istoria omenirii.

perturba de comunicaţii - sisteme atât naţionale şi internaţionale. Global Positioning System, axat pe crearea unor "monocultura" nu numai în industrie şi agricultură, dar şi în domeniul de înaltă tehnologie în industria militară, etc, vor fi acoperite de paralizie acelaşi nivel global. Pierderea de informaţii despre ceea ce se întâmplă va creşte haos, revolte şi inevitabile cu un val de violenţă. Dreptul de puternic, care este transformată într-un set de legi care, de obicei, dreptul de lucru bogat, din nou, manifestată în forma sa nedisimulata.

Distruge nu numai materiale cunoscute, dar şi mediul social: sistemul de educaţie, sănătate şi pensii, cultură şi mult mai mult. Dispar de obicei sistemului financiar. Banii vor pierde sensul. Începe era "închiderea mare geografice şi ştiinţifice, precum şi pierderea de suma uriaşă a cunoştinţelor acumulate în principal, în ultimii 200 de ani. Pentru uneleSarcina va fi prea multe arme şi muniţie. Pământ va fi din nou mare si inconfortabil.

monştri tehnologică va fi distrus, îngropare creatorilor lor.

În loc de 8-9 miliarde de oameni vor trăi 25-30 de ani, va rămâne nu mai mult de 500 milioane dolari, împrăştiate peste tot în lume, abandonat de diligenţă noastre pe pământ sterp aproape otrăvit cu apă şi a atmosferei. Pierderea din populaţie ar fi de 150 de ori mai mare decât în al doilea război mondial. CV-uri agricultura de subzistenţă, şi după ceva timp, troc. Wildlife vor ajunge treptat la viaţă după intoxicaţii şi răni provocate de oameni de peste 17 ... 21 secole. oceanele curăţate, mări, lacuri şi râuri. Înapoi padure. Poate că oamenii vor continua.
Şi să înceapă o nouă rundă de spirala ...

Optimişti:

Desigur, principala "problemă" cu privire la orice civilizaţie este extinderea ei în spaţiul înconjurător şi dezvoltarea de mai multă energie şi mai mult până când energia stele sine. Din acest punct de vedere, epuizarea celor sau alte resurse ale planetei, leagăn, doar o garanţie "," probleme în picioare, în calea dezvoltării. Acestea sunt, în principiu, să fie rezolvate. Dar ei nu poate începe să rezolve înainte ca acestea să apară. Acum, cred că am ajuns numai la etapa iniţială - formularea problemei de epuizarea resurselor. Înainte de luarea deciziei sale încă. " Ca toate fiintele vii, Civilization, desigur, nu încetinească ritmul de achiziţionare a resurselor planetei de la simpla ameninţare potenţială la epuizarea acestora.

Nu mai puţin interesant şi un set diferit de probleme. Aceasta este o ameninţare la adresa noastră de sushestvovaniyu ca planeta însăşi, şi din Cosmos. Dacă, de economisire a resurselor, civilizaţie a redus ritmul de dezvoltare? Pentru o clipă, şi una din formele de materie este în schimbare. Acest lucru este înfricoşător.

În opinia mea, avem o oportunitate de a rezolva problemele care apar din cauza sushestvovaniya noastre, întotdeauna puţin mai mare decât capacitatea necesară pentru a le rezolva. Belichina exces K> 0. La K = 0, dezvoltarea unor forme de viaţă inteligente se opreşte cu dispariţia lentă sale ulterioare. K <0 - katastrofa.Seychas acest lucru, atunci când ne gazdă de pe planetă, k> 0. (Nr ameninţare externă)

Dar brusc există o ameninţare din spaţiu, sau de pe planeta în sine - apoi brusc se poate ca K <0. Civilizaţia este bezzashitnoy şi condamnat. ...... Ce fel de viitor, poate vom merge atunci? Planeta noastră este atât de mică. Unul dintre Cometa Halley va fi suficient pentru a ne-a fost de peste, ca fenomen al naturii. (Şi noi suntem încă copii Taxele au.. Dar, pentru a le obţine o masă mare în locul potrivit pentru a se întâlni cu cometa ar putea doar Saturn-5 (am nevoie de un 2.5-Cosme. Speed). Şi acum, chiar nimic)

Problema de expansiune. De asemenea, este legată de viitorul nostru. Este posibil ca potentialul energetic al planetei, care pot fi stăpânite de civilizaţie, ar fi sub pragul de teoretice, care este necesară pentru expansiunea timpurie în spaţiul înconjurător. Acest lucru ar echivala cu închisoare pe viaţă pentru toate generaţiile. Epuizarea resurselor planetare, în acest caz, înseamnă moartea civilizaţiei.

Dacă există lumina de la capătul, există şi speranţă. Poate End este vizibilă doar o reflectare slabă a început, în mod eronat perceput de noi ca o lumină?

Acesta va avea teribil de cunoştinţe de mult să se facă distincţia între lumină şi reflecţie, şi să înveţe despre viitorul tău. Nu avem posibilitatea de a face ceva în cel mai rău caz? Schimbarea, de exemplu, drumul civilizaţiei lor? Cred într-unul. Dacă este aşa am exista, le-a făcut pe toate condiţiile necesare existenţei noastre aici pe Pamant. Altfel, nu am fi.