ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Praz umplut cu ciuperci şi orez



Praz umplut cu ciuperci şi orez

 

Praz umplut cu ciuperci şi orez

 

Ingrediente:

  • 5-6 fire de praz,
  • 3 linguri brînză dată prin răzătoare,
  • 1 pahar smîntînă.


Pentru umplutură
:

  • 3-4 linguri orez,
  • 4-5 ciuperci shampignons,
  • 1 ou,
  • 1 ceapă,
  • 2 linguri de ulei,
  • sare,
  • piper negru măcinat,
  • 1 lingură de verdeaţă tăiată de mărar şi pătrunjel.

 
Mod de preparare:

Prazul se taie bucăţele cu lungimea de 5-6 cm, se opăreşte, se răceşte. Se scoate partea din mijloc, golul se umple. Se pune într-o tavă, deasupra se toarnă smîntîna, se acoperă cu un capac şi se înăbuşă la foc slab. Din cînd în cînd se scutură. Peste un timp se adaugă brînza şi se dă la cuptor. Se coc pînă se rumenesc. Se serveşte cu sosul în care s-a copt, se garniseşte cu foi de salată verde.

Prepararea umpluturii:

Ciupercile se fierb, se scurg prin strecurătoare, se taie fidea şi se prăjesc. Se adaugă ceapă prăjită, un ou fiert şi mărunţit, sarea, piperul, verdeaţa şi se amestecă.

 

 

Sursa: moldovenii.md

ABONAȚI-VĂ
Duminică, 26 iunie 2011 13:00
Vizualizări: 2736

Citiţi de asemenea

De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
89
Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permitea conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru...
121
Pietrele Rollright sunt unul dintre cele mai faimoase complexe megalitice de acest fel din Insulele Britanice. Ele se af...
92
La înmulțirea plantelor prin butași uneori apare o problemă legată de formarea rădăcinilor. Pentru a accelera procesul...
238