Pregătirea pentru naştere

/ Vizionări: 3336

Pregătirea pentru naştere

 

Pregătirea pentru naştereCe înseamnă de a se pregăti pentru naştere? Fiecare fată are frica de necunoscut, din motivul că în organismul ei se produc schimbări nesubordonate voinţei. Astfel, trupul se pregăteşte pentru naştere care are loc spontan. În plus, aproape toate femeile se tem şi sînt convinse că naşterea este un proces extrem de dureros. Aceasta se explică prin faptul că femeile însărcinate adeseori nu ştiu cum se va desfăşura naşterea.

A dat naștere la 60 de ani
A dat naștere la 60 de ani

Majoritatea lehuzelor, temîndu-se de durerile de naştere, se încordează, strig sau fac mişcări inutile, ceea ce provoacă contracţia muşchilor porţiunii inferioare a uterului. Aceasta duce la deschiderea mai lentă a colului uterin, prin urmare, procesul naşterii se va prelungi, şi fiecare contracţie va fi şi mai dureroasă. Prin urmare, este necesar de a scăpa de frică în prealabil şi de a fi încrezătoare în puterile proprii, aceasta o va ajuta femeii să se pregătească pentru naştere. Cînd femeia însărcinată primeşte informaţii despre naştere, îi va fi mai uşor să nască, pentru că ea deja este pregătită din punct de vedere moral, ştie cum să se comporte şi să respire corect în timpul contracţiilor naşterii.

Naşterea necesită multe puteri fizice, precum şi sarcina în sine. Creşterea greutăţii corporale şi schimbarea centrului de greutate sporeşte încărcarea pe ligamentele, muşchii pelvisului şi abdomenului, muşchii lungi ai spatelui. Aceştia, de obicei, nu sînt dezvoltaţi. De aceea, se recomandă să faceţi aceste exerciţii care vor ajuta să întărească şi să întindă treptat muşchi şi ligamente, şi, prin urmare, nu vor fi dureri pe părţile laterale ale abdomenului şi în regiunea lombară.

Frecvente sînt cazurile în care femeile, care înainte de această sarcină se ocupau de un sport, continuau şi în timpul sarcinii, dar numai cu permisiunea ginecologului lor şi doar în primele luni ca să nu dăuneze fătului. Iar exerciţii fizice uşoare şi neobositoare se poate face în fiecare zi, cîte puţin. Să vă plimbaţi mai mult şi să petreceţi cît mai mult timp în aer liber, pentru a asigura fătului oxigen proaspăt. De asemenea, se poate merge la piscină – aceasta nu este interzis, ci mai degrabă se recomandă, deoarece toate muşchii se relaxează, şi vă simţiţi mai bine. Astfel, copilul se pregăteşte cu dumneavoastră pentru naştere.

 

 

Sursa: noi.md cu link pe bemam