Premierul a promis agricultorilor un pământ ieftin

/ Vizionări: 2788

Premierul a promis agricultorilor un pământ ieftin

 

Premierul a promis agricultorilor un pământ ieftinPremierul rus Vladimir Putin a promis fermierilor pământ pentru 15% din valoarea cadastrală şi fără cerere de oferte competitive, anunţă canalul rus de afaceri  RBC. Şeful Executivului a făcut o astfel de declaraţie la Congresul  Asociaţiei fermierilor şi cooperativelor agricole din Rusia, care s-a deschis în Tambov.

Decis: agricultorii vor achita TVA de doar 8%
Decis: agricultorii vor achita TVA de doar 8%

"Agricultorii vor putea să achiziţioneze pământ într-un mod simplificat, fără licitaţie competitivă", - a spus şeful guvernului rus Vladimir Putin. Totodată, el a adăugat că tranzacţiile se vor efectua după  preţuri accesibile, care constituie 15% din valoarea cadastrală a preţului pământului în regiune, ci nu 20%, aşa cum a fost înainte.

În plus, înregistrarea terenurilor în proprietate, conform premierului Vladimir Putin, va fi gratuită, din contul subvenţiilor federale şi regionale. "Cei care vor să lucreze pământul, ar trebui, desigur, ajutaţi,  scutiţi de costuri financiare suplimentare şi birocratice", – este convins prim-ministrul.

Potrivit acestuia, organele de autorităţi regionale şi municipale ar trebui, într-un mod prioritar, să acorde terenuri agricole libere tuturor celor, care doresc să devină  fermieri. Vladimir Putin a subliniat, de asemenea, necesitatea de a preveni abandonarea terenurilor agricole. În opinia sa, împotriva a astfel de proprietari funciari, care nu utilizează pământ pentru destinaţie, ar trebui să se introducă sancţiuni aspre.

 

 

Sursa: rbcdaily.ru