Preparatele din seria EM – cele mai bune microorganisme pentru grădină

/ Vizionări: 1550

Препаратах из серии ЭМ - лучшие микроорганизмы для огорода

Nu este un secret că pe ele nu este scris nimic despre compoziție, ci doar se spune că preparatul conține circa 88 de tulpini ale unor microorganisme de peste mări și au miros asemănător cu cel al cvasului. Dar de ce este scris așa, vă spun imediat.

De mai bine de doi ani testez în mod activ compoziții proprii, am rezultate și statistici concrete în sprijinul versiunii mele. Am efectuat și continui să efectuez experimente de succes nu numai pe plante (inclusiv mucegai), dar și pe toate tipurile de materie organică.

Gradina fără noi săpări
Gradina fără noi săpări

Vorba e că microorganismele eficiente sînt cele care apar în timpul procesului de fermentare naturală – fungi, drojdii, cele care se luptă cu microflora patogenă. La rîndul său, o microfloră sănătoasă este una în care microorganismele benefice le domină pe cele patogene. Să nu uităm că microorganismele sînt ființe vii care, ca tot ce e viu, sînt dornice să mănînce, să crească și să se înmulțească.

De anul trecut am început să pregătesc preparatul în butoaie, adăugînd acolo ciuperci miocrizale timpurii, precum și ienupăr și tot ce aveam la îndemînă din ceea ce conținea fitoncide. Și acest medicament a început să înlocuiască proprietățile oricărei tincturi EM.

Îmi împărtășesc rețeta. Încercați, experimentați și nu uitați că moștenirea naturii aparține întregii omeniri și e o crimă să o vindeți pe bani.

Ingrediente:

- un borcan de trei litri

- 0,8 kg de ovăz sau mei, secară. Am efectuat un experiment pe toate tipurile de ierburi care cresc pe lotul de teren, diferența este numai în miros și gust, dar efectul este întotdeauna același, cu excepția faptului că în niciun caz nu trebuie să adăugați varză. Trebuie să știți că cel mai bun miros de ovăz este asemănător cu cel al cvasului.

- trei linguri de zahăr sau chiar mai bine de miere (pentru că mierea în sine este un tezaur de microorganisme.

- apă

Tehnologie:

Puneți ovăzul și mierea într-un borcan, umpleți-l cu apă, amestecați, acoperiți cu un prosop de in, lăsați să se infuzeze o zi la întuneric total, scurgeți lichidul. Lichidul va fi maroniu. Turnați o nouă porție de miere, adăugați apă, acoperiți cu o pînză de in, puneți borcanul într-un loc întunecat, cu o temperatură constantă (temperatura camerei), și lăsați să se infuzeze timp de două zile.

Infuzia obținută și este preparatul dorit. Dizolvați-o și folosiți-o conform destinației. Repetați procesul.

De luat în seamă:

- preparatul rezultat trebuie diluat cu apă;

- cu cît e mai aproape de sfîrșitul lunii, cu atît mai acră iese infuzia.


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.