Preţul frumuseţei

/ Vizionări: 4052

  Preţul frumuseţei

 

  Preţul frumuseţei

10 șampoane străine care provoacă cancer, dar sînt încă vîndute în magazine
10 șampoane străine care provoacă cancer, dar sînt încă vîndute în magazine

 

Frumuseţea, după cum ştim, este "arma puternică" şi "forţa formidabilă". De aceea, în toate timpurile, oamenii au căutat să se înfrumuseţeze prin diferite mijloace. Astăzi, pentru cei care doresc să devină mai atractivi pentru a sublinia punctele lor forte şi a ascunde slăbiciunile, industria de frumuseţe produce o mare varietate de produse cosmetice, creând în mod constant noi formule. Organizaţiile concepute pentru a le testa, nu au timp pentru a efectua testele de siguranţă necesare. Ca urmare, ceva care ar trebui să servească pentru a îmbunătăţi aspectul, devine cauza alergii, intoxicaţiilor şi bolilor. Deseori, pentru frumuseţea evazivă se plăteşte prin sănătate ...

Omul vrea să fie mai frumos decât este, şi pentru a atinge acest obiectiv, va plăti orice preţ. Căci doreşte să fie marfă cea mai atractivă de pe piaţă.

Ralph Linton

  Preţul frumuseţei

"Dăm sănătate pentru frumuseţe!"

Cosmetica naturală – ne ingrijim cu remedii populare
Cosmetica naturală – ne ingrijim cu remedii populare

Primele au invocat acest slogan locuitoarele din Egiptul antic. Ele au introdus moda la ochi vopsiţi, buze strălucitoare, piele lucioasă, albită şi unghiile vopsite.

Pentru a arăta ochii mai mari şi mai expresivi progenitoarele noastre îi vopseau cu un amestec de funingine, plumb negru şi antimoniu. Plus la aceasta, au ajuns la un alt efect – vopseaua proteja ochii lor de soarele arzător şi muşcături de insecte. Compoziţia rujului şi prafului de asemenea include plumb. Utilizarea a astfel de produse cosmetice a fost nesănătoasă şi de multe ori ducea la otrăvire.

Experţii britanici Samuel Epstein şi Kim Erickson au estimat că în prezent la producţia de cosmetice folosesc circa 70 mii de substanţe chimice, dintre care în Europa oficial sunt permise numai 3 mii. Cele mai periculoase pentru organismul oamenilor - arome şi conservanţi. Pentru a păstra "compoziţiile olfactive" producătorii folosesc compuşi toxici - ftalan, care poate provoca deformarea organelor de reproducere masculine la făt, şi la bărbaţi - daune genetice a spermatozoideloe. Cel mai mult se conţine în lacuri de unghii, parfumuri, deodorante, balsamuri şi emulsii pentru piele.

Din conservanţi sunt consideraţi deosebit de nocivi toluen, formaldehidă, şi acrilice (la care este acordată prescurtarea MMA). Aceste substanţe sunt în unele lacuri de unghii.

Surprinzator, însă s-a dovedit, că este periculos şi talc, care face parte din praf şi pulbere. Cercetătorii au ajuns la concluzia că acesta are proprietăţi cancerogene.

Creme de "întinerire"

Astăzi creme anti-îmbătrănire – sunt un miracol al tehnologiei moderne. Dar acestea, în loc de acţiune de "întinerire" pot deteriora pielea, accelerînd procesul de îmbătrănire.Compoziţia de unele dintre ele sunt acizi de fructe. Pe de o parte, aceste substanţe întradevăr regenerează pielea, dar, pe de altă parte – o face mai sensibilă la razele ultraviolete. Sub influenţa soarelui pe suprafaţa dată crema miracol apr pete roşii, arsuri, băşici şi riduri nefericiţi.

Atenţie!

Ingrediente periculoase:

mijloace pentru vopsirea sprîncenilor şi genilor - azotat de argint;

produse cosmetice pentru îngrijirea pielii, părului, produse pentru întărirea unghiilor, igiena cavităţii orale - compuşi peroxid de hidrogen;

•    Preparate pentru protejarea pielii de razele ultraviolete - benzofenona-3;

•    preparate pentru îndepărtarea părului - sulfuri de metale alcaline;

•    şampoane anti-mătreaţă - sulfura de seleniu;

•    vopsele pentru păr - diaminofenol, hidrochinonă, resorcinol;

•    mijloace pentru a scoate pielea din jurul unghiilor - hidroxid de sodiu şi de potasiu.

Aceste substanţe trebuie să fie indicate pe ambalaj sau instrucţiunile.

Curățarea feţii  Hollywood la domiciliu
Curățarea feţii Hollywood la domiciliu

Mulţi experţi fac legătura între efectul cancerogen al vopselelor pentru păr cu unele componente: parafenilendiamin şi tetrahidro-6-nitrokvinoksalin. Experimentele pe animale au arătat că aceste substanţe deteriorează ADN-ul, cauzînd cancer. Angajaţii secţiei de toxicitate chimică a Oficiului de Alimente şi medicamente SUA au constatat în vopsea neagră, roşie şi care dă o culoare mai deschisă un alt agent similar sub numele de cod 4-ABP.

Dezodorare periculoasă

Deodorantele nu pot fi numite inofensive. În forma lor de aerosol şi lichidă, este o mulţime de compuşi organici volatili toxici (aldehide, xilen sau cetone). Potrivit Agenţiei de Mediu a SUA, acestea pot irita ochii şi membranele mucoase ale tractului respirator superior, afecta funcţia stomacului, rinichii şi sistemul nervos central. Iar experţii de la Universitatea din Bristol consideră că utilizarea de aerosoli cosmetice cauzează de multe ori dureri de cap şi depresie la femei, iar la copiii mici - diaree şi inflamaţii ale urechii.

Desigur, nu vă încurajăm să renunţaţi la creme, deodorante, vopsele, etc. Cel mai important lucru - să se respecte măsura, găsiţi acel "mijloc de aur", cînd folosirea cosmeticelor nu va cauza prejudicii. La urma urmei, unde este sănătate - există şi frumuseţe, iar frumuseţea - este o forţă formidabilă ...

Pregătit de Tatiana Lomonosova

 

Sursa: zdorovo.ua