Prima casă «zero» ecologic-curată în Marea Britanie

/ Vizionări: 5600

Grupul de arhitecţi Bere architects, recent au prezentat publicului creaţia sa - "Casa de larice", prima în Marea Britanie casa "zero"ecologic-curată. Casa ultra-eficientă, în sensul energetic este dotată nu numai cu cel mai ”activ” sistem de tehnologii energetice (panouri solare), dar şi de ajutorii ei pasivi: izolare sporită, structuri ermetice, sisteme de sprijinire ale calităţii aerului în încăpere şi sistemul eficient de recuperare a căldurii.

 

Первый экологически чистый  

 

Dezvoltatorii acestui proiect au atins un nivel remarcabil de ermetizare, care este din plin superior normelor şi regulilor de construcţii. Potrivit standardelor Passivhaus, indicele de ermetizare nu trebuie să fie sub 0,6 pe oră, la o presiune de 50 P. Măsurile au fost efectuate de un specialist sever şi competent în acest domeniu, Paul Jennings. Rezultatul final al decompresiunii la 50 P a fost de 0.17 pe oră, cu o medie de 0.197 pe oră. În zilele noastre, este probabil, cel mai bun indicator al testului pentru presiunea aerului din Marea Britanie, pentru clădiri separate.

 

Первый экологически чистый  

 

Casa a fost prezentată la expoziţia naţională Eisteddfod din Wells. În această casă, unică în felul ei, au fost întruchipate toate realizările moderne ale tehnologiilor verzi şi dezvoltatorilor know-how.

Conceptul "Passivhaus" cu fiecare zi cîştigă popularitate în Europa şi în sfîrşit, Marea Britanie s-a alăturat în rîndurile proprietarilor de case care îndeplinesc aceste cerinţe şi standarde stricte. Casa cu trei dormitoare are un nivel ridicat de izolare, panouri solare şi ferestre mari, energetic eficiente, pe partea de sud, pentru a oferi chiriaşilor confort vara şi iarna.

 

Первый экологически чистый  

 

Gareth Davies, şeful departamentului de dezvoltare, a împărtăşit impresiile sale la finalul proiectului: "Suntem mulţumiţi de rezultatele muncii noastre. Această casă este un exemplu bun de clădire în Wells, cu o destinaţie socială. În elaborarea proiectului, am folosit cele mai recente tehnologii, materiale de construcţii şi tehnici, precum şi unele trucuri tehnologice care au făcut casa extrem de eficientă şi confortabilă în prezent şi în viitor, la costuri reduse".

 

Первый экологически чистый  

 

În viitorul apropiat, toate beneficiile prototipului acestei case unice, vor fi evaluate de chiriaşii ei. Şi pentru a o face accesibilă publicului larg, dezvoltatorii intenţionează s-o ieftinească un pic.

 

 

Sursa: eco-domishko.blogspot.com

 


Dacă acest articol de pe site-ul nostru ecology.md a fost util pentru Dvs., atunci vă propunem cărțile geniului Parmaculturii și a agriculturii naturale, fermierului-milionar din Austria Sepp Holzer.