Prima eco-staţiune din Malawi — Kaya Mawa

/ Vizionări: 4728

Prima eco-staţiune din Malawi - Kaya Mawa

 

Prima eco-staţiune din Malawi - Kaya Mawa

 

Răspândirea ecoturismului prin toată lumea realizează accelerarea ritmului. Practic, fiecare ţară are bogăţiile şi frumuseţile sale naturale, în aproape orice regiune poate fi găsit un teritoriu pentru a crea un centru ecoturistic. În Malawi, astfel de zonă a devenit insula Licoma, situată în apropierea Mozambicului vecin .

Crearea unei noi staţiuni balneare ecologice în Africa este un exemplu de atitudine grijulie faţă de natură şi un mod de a arăta posibilitatea de utilizare a energiei alternative. Pentru a construi o eco-staţiune Kaya Mawa, rezidenţii locali au muncit timp de cinci ani, prelucrând piatra naturală şi lemnul de tec.

 

Prima eco-staţiune din Malawi - Kaya Mawa

 

Toată apa utilizată în hotel vine de la lac. Această apa se încălzeşte la soare, iar energia suplimentară necesară pentru funcţionarea hotelului, este produsă de panouri solare şi generatoare eoliene. Apa reciclată după pre-tratament este folosită pentru udarea florilor şi altor plante. Creatorii staţiunii sunt implicaţi, în mod activ, în restabilirea pădurilor, cu participarea lor au fost plantate mii de pomi fructiferi.

Pentru vizitatorii Kaya Mawa se oferă oportunităţi deosebite de observare şi comunicare cu natura. Insula balneară este acoperită cu desişuri din plante tropicale, în care trăiesc hyrax, hipopotami, babuini. Cu o cufundare în adâncimi de apă dulce în lacul Nyasa, pot fi văzute o varietate de animale: cel mai mare număr de specii de peşte pentru un lac.

 

 

Sursa: ecofriendly.ru