ecology: ru md
Video prezentarea Ecology
Conceptul de Așezări ecologice

Primăvara – timpul pentru a culege plante comestibile



 

 

 

Buruienile sunt gratuite si disponibile pe scara larga pentru majoritatea oamenilor care locuiesc pe planeta noastra si reprezinta o resursa importanta de hrana in cazuri de supravietuire.

Exista zeci de retete unice in intreaga lume de pregatire a plantelor salbatice incepand cu radacinile, continuand cu frunzele si terminand cu semintele.
Cele mai cunoscute buruieni comestibile sunt:

Iarba-grasa (Portulaca). Semintele de la aceasta planta sunt dintre cele mai bogate surse de acizi grasi omega 3. Frunzele si tulpinile sunt suculent si au gust de lamaie.

Nalba (Malva) are o aroma placuta moale si este delicios in salate si sucuri.

Patlagina (Plantago) este nu numai un aliment dar, actioneaza ca trusa de prim ajutor in cazuri de infectii, muscaturi de paianjeni, tantari, vindecand rapid orice rana.

Trifoiul (Trifolium) re-mineralizeaza corpurile noastre cu un spectru complet de minerale, oferindu-se sanatate pe termen lung

Stevia (Rumex) frunzele sunt folosite pentru salata, atunci cand sunt tinere iar din semintele macinate fin se face faina pentru pentru a fi adaugata la faina de cereale pentru facerea painilor. Radacina actioneaza ca un antibiotic si constructor imunitar fantastic.

Spanacul salbatic (Chenopodium) are mult mai mare valoare nutritiva decat spanacul cultivat iar semintele sale se transforma in cereale extrem de hranitoare, numita quinoa.

Talpa gastei (Amaranthus), este un aliment salbatic de alegere. Frunzele sunt delicioase crude, si sub forma de chips-uri verzi iar semintele negre si frunzele sunt pline de proteine.

Orzul salbatic (Poaceae) creste peste tot si este o adevarata binecuvântare printre toate ierburi salbatice comestibile. Este un fantastic aliment in caz de supraviețuire, deoarece contine toti cei 8 aminoacizi esentiali, facand din ea o proteina completa. Se consuma sucul iar lamele care se descompun greu se elimina.

Rocoina (Stellaria) este o planta delicata, cu petale albe. Are un gust usor. Primavara cand este verde poate fi folosit în salate, sucuri verzi elimina excesele alimentare si creste rezistenta organismului.

Ciulinul (Carduus) este o planta din care se face un suc fantastic. Recolta verde cu manusi se pune intr-un blender cu apa din abundentă, ci un mar si o lamaie. Se amesteca sși se strecoara pulpa, care se elimina. Se obtine o limonada delicioasa de ciulini ce ne vindec de aciditate si ne ofera o buna energie pentru restul zilei.

Troscotul (Polygonom) o planta taratoare este adesea trecute cu vederea. Este o hrisca salbatic foarte hranitoare si delicioasa.

Papadia (Taraxacum) este comestibila in intregime si extrem de benefica pentru un trai bun. Radacinile sunt consumate crude sau preparate ca si cartof salbatic. Verzii sunt delicioase cu un gust usor amar, iar florile au gust de miere.

Mustarul salbatic (Brasica) are un gust picant si incurajeaza o bună circulatie in organism. Plantele verzi aduc un plus in diferite mancaruri iar semintele se folosesc ca si un condimet (rack).

 

Весна - начало сбора дикоросов.

Весна - начало сбора дикоросов.

Весна - начало сбора дикоросов.

 

Весна - начало сбора дикоросов.

 

Источник: gazetadeagricultura.info

Citiţi de asemenea

Stafida este unul dintre cele mai vechi produse dulci, care permite conservarea și stocarea recoltei de struguri pentru ...
0
Am pierdut multe lucruri. În catalogul pierderilor - cele mai neașteptate lucruri. Undeva au dispărut bunicile.Bunicul n...
77
Pe teritoriul planetei noastre au trăit numeroase civilizații și popoare antice, care au lăsat în urmă o mulțime de arte...
72
De aici a pornit legenda despre "reconstrucția sa recentă"....
157