Prinţul de Wales va instala panouri solare pe acoperişul Clarence House

/ Vizionări: 4940

Prinţul de Wales va instala panouri solare pe acoperişul Clarence House

 

 

Prinţul de Wales va instala panouri solare pe acoperişul Clarence HousePrinţul de Wales a primit permisiunea de a instala panouri solare pe acoperişul Clarence House în speranţa de a face reşedinţa sa de 180 de ani din Londra „carbon negativă”.

Există o opinie fermă că oamenii bogaţi apriori nu pot duce un stil de viaţă ecologic, deoarece nivelul lor de consum este mult mai mare, decât cel mediu. Dar anume aceste persoane investesc astăzi milioane şi miliarde în noua energie şi anume aceste personalităţi publice pot arăta un exemplu în  posibilitatea reducerii unei "amprente de carbon".

Grădina ascunsă pe acoperiş
Grădina ascunsă pe acoperiş

32 panouri fotovoltaice de o valoare de 150 mii de lire sterline vor fi instalate pe partea de sud-est a acoperişului Clarence House. Conform calculelor inginerilor, datorită economiilor la facturi de energie electrică, o astfel de instalare se va rambursa în termen de 10 de ani.

Experţii chemaţi s-au convins că instalarea centralei solare pe acoperişul unei clădiri semnificativ istorice nu va afecta structura şi nu va schimba exteriorul ei obişnuit. Acoperişul reşedinţei este înconjurat de un parapet înalt, care va face panourile solare invizibile pentru observatori, această condiţie a fost obligatorie pentru a obţine permisiunea privind montarea bateriilor de la Consiliul Orăşenesc Westminster.

Panourile fotovoltaice pe acoperişul reşedinţei vor produce până la 4000 kVt-ore de electricitate – volum suficient pentru a furniza energie electrică şi încălzire la o casă medie din Londra.

Ferestre «solare» pentru acoperiş
Ferestre «solare» pentru acoperiş

Prinţul Charles demult este un susţinător fervent al surselor de energie regenerabile, şi după spusele dlui, un sfert de energie electrică, consumată de către membrii familiei, provine din surse de energie alternative.

Trei ani în urmă, în reşedinţa acestuia au fost instalate boilere energetic eficiente. Maşinile personale Jaguar şi Land Rover au fost modificate pentru a utiliza biodiesel, produs din ulei vegetal, şi Aston Martin acum este încărcat cu bioetanol, produs din surplusul de vin britanic.

O nouă iniţiativă a Prinţului vizează crearea unei case "carbon-negative", care produce mai multă energie, decât consumă. De aceea, dlui planifică să instaleze încă câteva panouri solare pe partea de sud-vest a acoperişului, dacă primul set de baterii va furniza cu succes energia electrică.

Consiliul Orăşenesc Westminster a aprobat iniţiativa lui Charles nu numai din cauza reducerii amprentei de carbon, lăsate de reşedinţă, dar şi ca un exemplu pentru ceilalţi cetăţeni şi o demonstraţie de sprijin a energeticii solare. În plus, Prinţul a îndemnat recent cetăţenii din Londra să economisească apa, petrecând mai puţin timp în duş, şi să îmbunătăţească izolaţia caselor lor cu lâna de oi pentru conservarea mai bună a căldurii şi energiei.

 

 

Sursa:   facepla.net