Problemele de somn sînt mai frecvente printre femeile care lucrează decît printre bărbaţii care lucrează, au descoperit oamenii de ştiintă suedezi

Savanţii suedezi au descoperit că probleme de somn sunt mai frecvente la femei care lucrează, decât la bărbaţi

 

Savanţii suedezi au descoperit că probleme de somn sunt mai frecvente la femei care lucrează, decât la bărbaţiExperţii companiei suedeze "Preview", care se ocupă cu problemele condiţiilor de muncă, au realizat un studiu cu privire la somn, în care au fost implicaţi angajaţii. La studiu au participat 55 de mii de oameni. Potrivit informaţiilor obţinute, reprezentatele sexului frumos au un somn mai rău decât bărbaţii. O treime din femei intervievate au recunoscut că deseori mult timp nu pot închide ochii sau aţipesc într-un somn tulburat. Bărbaţii, care suferă din cauza problemelor similare, au fost numai 19 la sută. "Sunt cifre îngrijorătoare, şi este foarte rău că noi nu vorbim despre acest lucru, deşi demult este cunoscut faptul că femeile au probleme frecvente de somn", - a declarat într-un interviu CBT manager proiectului, Katrin Larsson Andrew.

În opinia ei, una din principalele cauze ale tulburării de somn rezidă în creşterea nivelului de stres la locul de muncă, în plus, femeile tind să-şi asume mai multe responsabilităţi, decât angajatorul cere de la ele, şi anume: muncesc în plus. Pentru a rezolva problema, Andrew sfătuieşte persoanelor cu dificultăţi de somn să discute acest lucru cu angajatorul lor, pentru a asigura un control mai mare asupra activităţii de lucru. În plan personal, sunt necesare exerciţii fizice şi  o relaxare activă de cel puţin câteva ore. Vor ajuta şi plimbările solitare sau în compania prietenilor, întru o reflectare asupra vieţii personale.

 

STOCKHOLM, 12 august

Itar-Tass Irina Dergaciova

Sursa: noi.md