Producerea energiei din biomasă își ia amploare

/ Vizionări: 2972

биогаз

 

În regiunea Belgorod a fost lansat al treilea bloc al fabricii de biogaz "Luchki" ce produce energie la scară industrială. Odată cu lansarea noii unități puterea de producere a fabricii a crescut în jumătate - la 3,6 mW.

Deşeuri organice sunt transformate în biogaz
Deşeuri organice sunt transformate în biogaz

Lansarea blocului energetic a fost confirmată de către serviciul de presă al companiei "AltEnergo." Potrivit acesteia, acum "Luchki" poate produce pana la 30 milioane de kilowați-oră de energie electrică și până la 27 de mii Gcal de energie termică pe an. Punerea în funcțiune a blocului a durat circa cinci luni.

Al treilea modul al stației a fost achiziționat în proiectarea containerului și a fost complet integrat în sistemul de gestionare existent a fabricii de biogaz, astfel automatizarea completă a procesului nu necesită personal suplimentar pentru întreținerea modulului.

E de remarcat că "Luchki" este cea mai mare și singura stație de biogaz din Rusia ce producere energie electrică la scară industrială.

Context:

Instalația de biogaz este un dispozitiv care efectuează prelucrarea deșeurilor organice în biogaz și îngrășăminte organice.

Satele din Belgorod vor fi unite în moşii
Satele din Belgorod vor fi unite în moşii

Stația de biogaz prezintă un concept mai larg, aceasta include un complex de instalații inginerești, formate din dispozitive pentru prepararea materiei prime, producerea de biogaz și îngrășăminte, de curățare și de depozitare a biogazului, de producere a energiei electrice și termice.

Produsele finale a stației de biogaz reprezintă îngrășăminte organice (efluent) și biogaz, care la rândul său poate fi purificat la o stare de biometan sau servi drept materie primă pentru producerea energiei electrice și termice.

Biogazul este un amestec de gaze combustibile obținute în rezultatul descompunerii substanțelor organice ce se produce în timpul procesului microbiologic anaerob (fermentarea metanului).

Energetica alternativă de biogaz este o alternativă fiabilă și promițătoare pentru gazele naturale și energie termică centralizată.