Produse cosmetice şi parfumuri nocive? Există o soluţie

/ Vizionări: 5830

Produse cosmetice şi parfumuri nocive? Există o soluţie

Produse cosmetice şi parfumuri nocive? Există o soluţieDorinţa femeii de a fi frumoasă este inerentă naturii ei la nivelul genetic şi întruchipează însăşi natura feminină. Încă din timpuri străvechi, femeile îşi doreau să fie frumoase şi pentru aceasta foloseau  tot felul de plante şi preparate cosmetice. Dar evoluţia a afectat, de asemenea, şi aceste substanţe, pe de o parte îmbunătăţind produse cosmetice, pe de altă parte, înrăutăţindu-le.

Printre calităţi pozitive ale produselor cosmetice moderne  poate fi numită utilizarea şi stocarea uşoară, o gamă largă de tipuri, de culori şi de arome, precum şi disponibilitatea lor. Calităţile negative se evidenţiază prin prezenţa substanţelor chimice periculoase în formă de ingrediente.

Despre beneficiile produselor cosmetice naturale
Despre beneficiile produselor cosmetice naturale

Cele mai nocive componente sunt compuşi de mercur, plumb, sodiu şi alte elemente chimice. Aceste substanţe au un efect negativ asupra plămânilor, cauzând, de asemenea, o reacţie alergică a pielii, boli oculare, provocând pierderea părului şi a genelor. Aceste otrăvuri cauzează ofilirea prematură a pielii şi accelerează îmbătrânirea.

Şi este momentul să ne gândim dacă machiajul ne face mai frumoase? Da, dar pentru un timp foarte scurt, până  la momentul când acesta va fi  spălat. Este altceva când produsele consmetice sunt făcute în exclusivitate din ingrediente naturale, cum ar fi: uleiuri esenţiale pure în loc de parfum.

Uleiurile esenţiale au proprietăţi de impact specifice asupra organismului şi stării umane - unele calmează, în timp ce altele, tonifică, iar al treilea provoacă somn netulburat, al patrulea sunt  antidepresive, al cincilea restabilesc puterile, etc. În afară  de efecte benefice, orice ulei esenţial este ecologic.

Produse cosmetice şi parfumuri nocive? Există o soluţieÎnsă utilizarea numai a uleiului de o singură plantă nu va fi suficientă pentru fanii aromelor exclusive şi pentru a evita consecinţe alergice sau neplăcute, parfumierii au inventat parfumul, care se compune doar din ingrediente naturale. De exemplu, parfumul Montale. Montale - o serie de arome deosebite pentru bărbaţi şi femei din Franţa. Există, de asemenea, o serie de parfumuri, care repetă acest brand, principala componentă este ulei de arbore Udo, de o savoare spectaculoasă inegală.

Cosmeticele moderne oferă, de asemenea, un ruj natural, care protejează şi hidratează pielea buzelor şi nu conţine substanţe dăunătoare, acumulându-se în rinichi, ficat şi ganglionii limfatici. Vopsele naturale pentru păr niciodată nu vor pierde din relevanţă. Dar, din păcate, există produse, care nu sunt fabricate din ingrediente naturale, şi dacă nu vă puteţi abţine - utilizaţi, cel puţin, măşti ecologice, de curăţare şi de restaurare, tonere, creme faciale, pentru păr, gene, de preferinţă preparate în condiţii de casă.

 

 

Sursa