Proprietățile сurative ale topinamburului

/ Vizionări: 2756

 

 

топинамбур

 

Topinamburul este indicat în cazul bolilor cardiovasculare, cum ar fi anemia, hipertensiunea, aritmia, dereglări ale circulației sanguine. Ajută la întărirea sistemului nervos după stres intens. Posedă proprietăți diuretice și laxative.

La fel este prescris persoanelor ce suferă de arsuri la stomac și contribuie la tratarea gastritei cu aciditate mărită. De asemenea, se poate efectua un tratament preventiv cu topinambur al ulcerului gastric și duodenal.

Pentru a face acest lucru, 1 linguriță de verdeață sau rădăcină tocată marunt se toarnă cu 1 pahar de apă clocotită; se servește de 4-5 ori pe zi cu 20 de minute înainte de masă.

Sucul lui este recomandat în caz de greață, vomă, dureri la nivelul stomacului sau intestinelor și în cazul constipațiilor cronice, pentru aceasta de 2-3 ori pe zi se bea câte 1 lingură de suc în intervaluri între mese.

Primăvara topinamburul va sătura corpul cu toate vitamine esențiale și oligoelemente, în plus, va ajută să evitați epidemiologia bolilor de gripă și va crește imunitatea.

Încă din vremuri vechi infuzia de tuberculi pe vin a fost folosită pentru a trata bolile inimii și ca un sedativ.