Proprietățile curative ale vișinelor

/ Vizionări: 1806

Ce conține vișina? Fructoză, glucoză, acidul citric și malic, săruri minerale, vitaminele A. B1, B2, C, P, PP, acid folic, caroten, substanțe tanine, pectine, cupru, ulei eteric etc...

Ce conține vișina? Fructoză, glucoză, acidul citric și malic, săruri minerale, vitaminele A. B1, B2, C, P, PP, acid folic, caroten, substanțe tanine, pectine, cupru, ulei eteric etc.

*Vișinele sînt considerate dietetice. Contraindicațiile la consumul de vișine sînt: gastrita cu aciditate sporită, ulcer stomacal și duodenal.

* Sucul de vișină are proprietăți antiinflamatoare, antiseptice, iar în caz de febră – potolește setea.

* Decoctul de vișine are un efect benefic asupra sistemului nervos central.

* În cazul problemelor la coloana vertebrală, medicina recomandă consumul 1 kg de vișine pe zi, împreună cu lapte (7-8 pahare).

* Vișine sînt recomandate în cazul artritelor, bronșitei, astmului bronșic, în calitate de expectorant.

* Dacă vreți să scăpați de kilogramele în plus, trebuie să mîncați înainte de masă cîteva vișine – acestea vor satura stomacul și vor conferi senzația de sațietate.

* În caz de migrenă și dureri de cap, se aplică pe frunte pulpa de vișine – durerea va dispărea în cîteva minute.

*În cazul hemoragiilor nazale, faceți sul cîteva frunze de vișin și aplicați în nare.

* În cazul hipertensiunii arteriale:

Peste 2 linguri de codițe de vișine se toarnă un pahar de apă, se fierbe, se infuzează. De bea de 3-4 ori pe zi cîte 1 lingură.

* În cazul menstruației abundente și îndelungate

Peste o lingură de codițe de vișine se toarnă un pahar de apă clocotită, se fierb 5 minute, se infuzează 1 oră, se strecoară, se bea de 3-4 ori pe zi, cîte ½, 1/3 pahare.

 

Sursa: rus-health.info