Protectorii animalelor cer urgentarea adoptării legii privind gestionarea cîinilor fără stăpîn

/ Vizionări: 2346

Protectorii animalelor cer urgentarea adoptării legii privind gestionarea cîinilor fără stăpîn

 

Protectorii animalelor cer urgentarea adoptării legii privind gestionarea cîinilor fără stăpînOrganizaţia Neguvernamentală de protecţie a animalelor, „ALGA”, cere urgentarea adoptării proiectului de lege privind gestionarea cîinilor fără stăpîn. Potrivit reprezentanţilor organizaţiei, noul proiect ar trebui să prevadă obligativitatea construirii de adăposturi pentru cîini şi sterilizarea lor.

Educaţia copiilor în formă de învăţământ extern şi de familie. Experienţa  regiunii Penza. Despre ziarul “Moşiile” şi acţiunea naţională rusă împotriva sistemului de justiţie juvenilă şi pentru adoptarea legii cu privire la moşiile.
Educaţia copiilor în formă de învăţământ extern şi de familie. Experienţa regiunii Penza. Despre ziarul “Moşiile” şi acţiunea naţională rusă împotriva sistemului de justiţie juvenilă şi pentru adoptarea legii cu privire la moşiile.

„Voluntarii organizaţiei au strîns deja trei mii de semnături care sînt pentru promovarea noii legi. În cel mai scurt timp, aceste semnături vor fi transmise parlamentarilor, cu o adresare de a urgenta adoptarea în a doua lectură a acestei legi”, a spus avocatul ONG „ALGA”, Ion Dron.

Potrivit lui, organizaţia cere retragerea dispoziţiei „de eutanasiere” a cîinilor şi încetarea imediată şi necondiţionată a acţiunilor de otrăvire a maidanezilor în capitală şi suburbii. „Potrivit unei hotărîri de judecată, s-a demonstrat că eutanasierea propusă de către autorităţile din Chişinău este una ilegală. Întreprinderea „Autosalubritate”, cît şi unele întreprinderi de gestionare a fondului locativ, continuă să aplice azi cele mai crude metode de nimicire a animalelor fără stăpîn, fie prin ucidere cu ranga, fie prin otrăvirea lor în mod public”, a spus avocatul Dron.

Voluntarii organizaţiei consideră că maniera sălbatică de tratare a maidanezilor în municipiul Chişinău se datorează inacţiunilor primarului Dorin Chirtoacă, care refuză să deschidă dezbateri publice pentru a fi găsite, de comun acord cu societatea civilă, soluţii civilizate de abordare şi rezolvare a problemei în cauză. În scopul promovării şi susţinerii proiectului de lege privind gestionarea cîinilor fără stăpîn, voluntarii ONG „ALGA” vor lansa în curînd un spot social.

 

 

Sursa: noi.md

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137