Protejaţi natura — cumpara produse de pe piaţă

/ Vizionări: 4054

Acest articol a fost tradus prin intermediul Google translate

местная еда

Ne angajam întotdeauna unele acţiuni de zi cu zi familiare, chiar fără să mă gândesc, mecanic, în mod automat. Cu capul scufundat în activităţi de zi cu zi, noi de multe ori nu se poate vedea cum nu am putut într-adevăr efort, pentru a îmbunătăţi nu numai viaţa lor, ci afectează, de asemenea, situaţia globală de pe planetă.

Conform unor studii recente ale Departamentului de Agricultura al ONU (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură Departamentul), producţia de alimente este "responsabil" pentru 18% din emisiile de gaze cu efect de seră la nivel mondial. Aceasta este doar o secundă după mondial de energie electrică (20%), si chiar mai mult decât emisiile totale de transport (17%). La nivel mondial, vorbesc doar de reducere a emisiilor din sectorul energetic, sunt luate măsuri drastice: parcuri eoliene construite şi generatoare solare sunt introduse tratament preferenţial pentru întreprinderile care utilizează energie din surse alternative, introducerea unor tehnologii eficiente energetic mai mult şi aşa mai departe. Acelaşi lucru a fost activ de lucru privind punerea în aplicare a "pure" de transport: dezvoltarea de vehicule electrice şi hibride, precum şi pe bază de hidrogen şi alte pile de combustie promiţătoare.

Dar ceea ce este de făcut pentru a reduce emisiile provenite din agricultură şi industria alimentară, în general? Şi este posibil să influenţeze într-un fel situaţia? Un recent studiu efectuat de Rich Pirog (Rich Pirog) de la Centrul Leopold pentru Agricultură durabilă (Leopold Centrul pentru Agricultura durabilă) arată că produsele alimentare preparate din produsele fabricate la nivel local au un 4-10 ori a emisiilor de gaze cu efect de seră decât produsele alimentare obţinute din produselor achiziţionate în supermarket. Această diferenţă izbitoare apare din cauza mai multor factori: ambalare, livrare, depozitare şi multe altele. Astfel, produsele consumatoare de la fermierii locali şi întreprinzători privaţi, putem reduce semnificativ emisiile de gaze cu efect de seră în atmosferă.

местная еда

Plate LOCALPLATE este o soluţie design original, care reaminteşte tuturor celor care mananca din ea, cum poate afecta situaţia globală placa. Imaginea arată că, chiar dacă o parte din alimente de pe masa dumneavoastră vor fi produse de producătorii locali, va face o contribuţie semnificativă la protejarea mediului înconjurător.

местная еда

Există mai multe opţiuni de culori şi inscripţii pe placă. De exemplu: "33% din alimente, locale şi pentru a diminua şi amprenta ecologică cu 25%", "66% din produsele alimentare locale şi pentru a diminua şi amprenta ecologică cu 50%" şi "100% de produse alimentare locale şi pentru a diminua şi amprenta ecologică cu 75%."

Pentru comparaţie, în cazul în care dieta se adaugă 33% din produse alimentare locale, efectul este similar cu înlocuirea masina tradiţionale cu un motor cu ardere internă pe o masina cu un sistem de propulsie hibrid! De acord cu o mult mai uşor să cumpere produsele de pe piaţă decât să schimbe o maşină normală la un dric hibride.

Sursa: FacePla.net o condiţie prealabilă pentru www.designboom.com