Protest împotriva defrişării copacilor: Nu vom admite reluarea construcţiei din parcul „La Izvor”

Акция протеста против вырубки деревьев: Не позволим возобновить строительство в парке

Foto: protv.md

 

Polițiștii de frontieră din Basarabeasca au curmat un caz de tăiere ilegală a arborilor
Polițiștii de frontieră din Basarabeasca au curmat un caz de tăiere ilegală a arborilor

Un grup de persoane din cadrul mai multor organizaţii au protestat lîngă parcul ”La Izvor”, unde a fost reluată acțiunea de tăiere a copacilor. În acel loc urmează a fi ridicat un Centru Cultural pentru copii, de circa 17 etaje, iar potrivit protestatarilor, cel care urmează să construiască acest bloc este fostul consilier municipal Valeriu Klimenko, în prezent om de afaceri, informează NOI.md.

 

Cei prezenţi au declarat că Klimenco nu deţine toate actele necesare pentru a iniţia construcţia şi cer Primăriei să stopeze acest proces. "Noi nu sîntem de acord, sîntem pentru terenul de joacă al copiilor şi, dacă o să construiască aici, o să fie praf", a declarat un locatar din zonă.

Potrivit locuitorilor, blocul în care ei locuiesc este în stare avariată, iar demararea construcţiei în apropiere le va distruge casa. Aceştia mai spun că unii locatari nu ies la protest din frică.

Conflictul dintre locatarii din zonă şi constructori a apărut după ce, pe 25 mai, lotul de pămînt din zona parcului a fost îngrădit.

Atunci, reprezentanţii primăriei, care au acordat autorizaţie pentru această construcţie, au emis o dispoziţie de încetare a lucrărilor pînă la clarificarea situaţiei.

Oamenii spun că vor ieşi la protest ori de cîte ori va fi nevoie pentru a nu admite demararea lucrărilor de construcţie.

 

 

Sursa: noi.md

 

 

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: file_get_contents(https://viza.md/md/latest.rss/6): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 403 Forbidden

Filename: rss-import/function.php

Line Number: 137