Puterea de vindecare a cedrului. Lapte de cedru

/ Vizionări: 8766

Кедровое молоко

În Siberia din cele mai vechi timpuri  au făcut lapte de cedru din nuci de cedru și tescovina rămasă după stoarcerea uleiului de cedru. Astăzi este cunoscut faptul că laptele de cedru este asimilat de organismul uman la 95%. Acesta este util nu numai mamelor care alăptează și copiilor, dar în lipsa laptelui matern îl poate înlocui. Muncitorii din echipa cooperativă de producție a uleiului de cedru au povestit cum au îngrijit un motănaș nou-născut cu lapte de cedru dintr-o  pipetă. A crescut un motan deștept și sănătos.

Tescovina  (făina de cedru) se înmoaie în apă și apoi se amesteca.

Cît de repede se stratifică cedrii?
Cît de repede se stratifică cedrii?

Lapte de cedru se pregătește de asemenea din nuci întregi, miezul ar trebui să fie curățat de pieliță. În lapte de cedru putem adăuga fructe, miere, sare de mare.

In medicina populară siberiană laptele de cedru este utilizat pe o scară largă la tratamentul tulburărilor sistemului nervos, bolilor de rinichi, aterosclerozei, hiperacidității, ulcerelor gastrice și duodenale.

Din nuci de cedru se prepară  și "frișca vegetală" care după numărul de calorii depășește frișca din lapte de vacă și carnea. Miezul nucilor de cedru se acoperă cu apă fierbinte și se pune în cuptor, se aduce la fierbere și frișca este gata. Se toarnă într-un recipient și se închide ermetic. Pielița nu se aruncă, din ea se fac tampoane mici și măști cosmetice faciale:  pielița se măcină într-o râșniță de cafea, se adaugă 1 lingură de fulgi de ovăz, 1 lingură de ulei vegetal, 1 lingură de miere. Se diluează cu o cantitate mică de apă fierbinte până la o consistența de crema groasă. Se aplică pe fata pentru 15-20 de minute. Apoi se spală cu apă. Masca poate fi făcută de 2 ori pe săptămână.

Coaja de nuci de cedru

Coaja de nuci de cedru este de asemenea folosită ca parte din puterea de vindecare a cedrului, precum și seva de cedru și ulei de cedru.

Coaja de nuci de cedru este folosită pentru frecții la răceli, dureri musculare, reumatism, guta, dureri articulare, hemoroizi, tulburări ale auzului.

Decoctul din coaja de nuci de cedru este folosit pentru a elimina sărurile din organism. Băi cu adaos de decoct din coji de cedru se iau la reumatism, artrita, guta.

La herpes, pecingine, eczemă, leziuni pustuloase, arsuri se fac aplicări și împachetări din decoct sau tinctură de coajă de cedru. 

Tinctura de coajă de nuci are un efect anti-tumoral și curăță sistemul sanguin și limfatic, este utilă pentru bolile cardiovasculare, imunitatea redusă, bolile de ochi si patologia sistemului urogenital, inclusiv mastita, miomul uterin.

Se bea tinctura pe coajă de nuci de cedru și în cazul maladiilor de sânge.

Coaja de nuci de cedru are proprietăți argăsitorii ca și rășină de cedru. Din ea se prepară infuzii și decocturi care apoi sunt folosite la inflamarea membranelor mucoase ale gurii.

Decoctul  din coaja de cedru se bea la tulburări gastro-intestinale ca un remediu anti-inflamatoriu, vâscos  și anestezic. 2- 3 linguri de coji se toarnă cu apă fiartă și să insiste pe o baie timp de 15-20 minute. Se bea de 3 ori pe zi.

Metoda de preparare a tincturii din coajă de nuci de cedru:

1,5 cești de coajă proaspătă se spală și se toarnă cu 0,5 litri de vodca, se insistă 10 zile într-un loc întunecos și cald (pe aragaz sau lângă calorifer).

A lua: de la 1/2 la 1 lingura de 3 ori pe zi înainte de mese, în cursul de 30 - 60 de zile (1 - 2 cicluri feminine). Cu o pauză de o lună continuați 2-5 cursuri pe an. 

 

Sursa